Burriana será  salida de la etapa 4 de la VCV 2023
Presentación en Burriana de la etapa 4 de la VCV 2023
  • - Torna a Borriana la VCV en la 74 edició i la ciutat s'omplirà de ciclistes el dissabte 4 de febrer

  • - És la cinquena vegada que la Volta Ciclista de la Comunitat Valenciana visita la capital de la Plana Baixa


La Volta Ciclista a la Comunitat Valenciana “Gran Premi Banc Sabadell” torna a Borriana. Així ho ha anunciat aquest matí l'alcaldessa del municipi, Maria Josep Safont, acompanyada del director de la VCV, Ángel Casero, el director comercial regional de Castelló i València Nord de Banc Sabadell, David López, i el regidor d'Esports, Vicent Aparisi, en la presentació de la quarta etapa que eixirà de Borriana el 4 de febrer de 2023.

Safont ha mostrat la seua “enorme satisfacció” d'acollir l’eixida de l'etapa reina d'aquesta 74 edició de la VCV que se celebra de l'1 al 5 de febrer de 2023, en què participen més de 20 equips i més de 150 ciclistes, una ocasió “extraordinària per a omplir la nostra ciutat d'esport i bon ambient”.

L'alcaldessa ha posat en valor la “important tradició ciclista de Borriana” i ha explicat que serà la cinquena vegada que la Volta a la Comunitat visita Borriana, després de fer-ho en 1933, 1948, 1981 i 1986. Es tracta, ha manifestat, d’una aposta pel ciclisme a Borriana “perquè, sens dubte, és un important esdeveniment que atraurà nombroses persones aficionades al ciclisme, i a veïns i veïnes, per a vore l’inici de l'etapa en un ambient festiu que revitalitzarà la ciutat”.

Segons ha explicat Ángel Casero l'edició d'aquest any 2022, “va atraure 17 milions d'espectadors només a Europa i va ser emesa en directe en 206 països, amb més de 550 milions d'impacte global”.

Unes dades que, tal com ha assenyalat Casero, “esperem superar amb escreix donat el bon acolliment que té la VCV”. En concret enguany, ja hi ha confirmats més de 20 equips i més de 150 ciclistes participants en aquesta 74 edició, que tindrà lloc de l'1 al 5 de febrer i que pretén consolidar-se com una competició a nivell internacional amb un gran desplegament mediàtic que fa que siga un aparador al món.

Durant la presentació, Ángel Casero ha anunciat tot el recorregut de la carrera que tornarà a transcórrer pel terme de Borriana i ha posat l’èmfasi en el trajecte que els equips recorreran pel nucli urbà. D'aquesta manera, el grup de ciclistes iniciarà el recorregut al carrer Sant Vicent, continuarà per la Carrera, la plaça la Mercè, Ausiàs March, Escorredor, Encarnació i camí d’Onda en direcció a les Alqueries.

En aquesta línia, Safont ha afirmat que per a l'Ajuntament de Borriana és de “gran importància” acollir esdeveniments esportius perquè “contribueixen a donar major visibilitat a la ciutat i a situar-la com un municipi referent en l'esport”.

El regidor d'Esports, Vicent Aparisi, ha destacat que des del govern local “som conscients de la importància de fomentar i difondre els valors i la pràctica de l'esport per a potenciar hàbits de vida saludables entre la ciutadania, a més que Borriana siga un municipi ciclista per excel·lència”.

L'alcaldessa de Borriana ha tancat l'acte amb l’agraïment a la Volta i al seu director, Ángel Casero, perquè hàgen comptat amb “el nostre municipi per a començar l'etapa reina, una fita que contribuirà a la promoció de la nostra ciutat i a la seua difusió com a referent de la pràctica i de competicions esportives”.

La VCV és cada any una de les proves del circuit UCI Pro Sèries amb més i millor participació quant a ciclistes de primer nivell, ja que es tracta d'una cita ideal per a arrancar la temporada i posar a prova tot el treball realitzat durant els mesos de pretemporada.