- Ana i Amparo es van enfrontar ahir de vesprada a Victoria i Natalia en una partida a la qual van assistir l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i el regidor d'Esports, Vicent Aparisi


L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, el regidor d'Esports, Vicent Aparisi, i altres representants de la corporació municipal van assistir ahir tard al Trinquet Municipal Batiste Viñes de Borriana a la presentació de la partida de pilota valenciana de professionals femenines dins de la primera Copa Diputació de Castelló de Raspall Femení Professional, en què Ana i Amparo es van enfrontar a Victoria i Natalia.

Previ a la competició entre les jugadores professionals, el trinquet de Borriana va ser l'escenari d’una partida d'exhibició d'Escala i Corda, la modalitat més important de la pilota valenciana d'estil directe que compta amb un major nombre de professionals i que arrossega una gran quantitat d'espectadors. Aquesta modalitat és la que es disputa habitualment en el trinquet, al qual s'afig una corda que el divideix en dos meitats a una altura aproximada de dos metres. En aquesta partida, en què van jugar els amateurs, van guanyar els borrianencs Juanjo Ferrandis i Juan Rubert.

La competició organitzada per la Federació de Pilota Valenciana i la Diputació de Castelló compta amb la col·laboració dels diferents clubs i ajuntaments en què es disputen les partides. Abans de cadascuna de les partides, cada club organitza una activitat pròpia per a aconseguir la màxima afluència de públic als trinquets i d'aquesta manera afavorir la promoció del raspall femení a la província.

L'alcaldessa de Borriana ha expressat la seua satisfacció per “comptar a la nostra ciutat amb la competició de dones pilotaires i comprovar que, cada vegada més, les dones s'incorporen a esports que tradicionalment s'han considerat masculins i, a més, ho viuen amb tota la passió”. Així mateix , ha declarat la intenció de l'Ajuntament de “continuar apostant, secundant i fomentant l'esport femení a la nostra ciutat”.