Els especialistes en cicloturisme efectuen una parada a la ciutat per a expressar el seu desig d'ampliar unes rutes, ja consolidades al llarg de tota la Comunitat Valenciana, en què Borriana està inclosa


L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i el regidor d'Esports, Vicent Aparisi, reben a les portes del consistori a diversos components de Camins de l’Orde de Montesa i han expressat la seua satisfacció per estar inclosos en aquest excel·lent projecte de rutes cicloturistes. “Donem molt valor a aquesta iniciativa en què és possible conéixer la nostra ciutat a nivell històric però també medioambiental i cultural”, ha afirmat Safont.

En 2107, Tono Chamorro i Silvia Simó van crear aquesta ruta cicloturista per la Comunitat Valenciana de forma completament altruista, que recorre les terres i els pobles que van formar part o van tindre relació amb del senyoriu de l'Orde de Montesa. En l'actualitat, Simó i Chamorro tenen com a objectiu afegir gradualment poblacions de Castelló, València i Alacant relacionades amb l'Orde de Montesa, fins a conformar més de 60 municipis i prop de 1.000 Km de recorregut.

Per part seua, Aparisi també ha volgut “destacar la gran labor dels fundadors de Camins de l’Orde de Montesa i donar suport al seu desig d’ampliar l'oferta de rutes per al gaudi de totes aquelles persones que vulguen endinsar-se en els meravellosos racons de la nostra comunitat i animar-les perquè efectuen una parada a Borriana”.

El recorregut és apte per a totes les modalitats en què es desitge fer-lo (famílies, grups, etc.), ja l'elaboració de tots els trams, has estat dissenyats i recorreguts pels mateixos autors natius. Es pot fer amb qualsevol tipus de bicicleta per a gaudir del paisatge de manera directa, però també es pot combinar amb altres mitjans de transport adaptant-se a qualsevol circumstància personal.