Entrega de premios Memorandum Ajedrez en las fiestas de la Misericordia

L'alcaldessa, Maria Josep Safont, va presidir el lliurament de premis de la vuitena edició del Memorial Asunción Enrique d'Escacs, en el qual, amb més de 500€ en premis, van participar un total de 46 jugadors de la Comunitat Valenciana i que es va disputar durant la recta final de les festes de la Misericòrdia en les instal·lacions de la Casa de la Cultura de Borriana.

En el lliurament de guardons del Memorial també van participar el regidor d'Esports, Vicent Aparisi, la regidora de Festes, Lluïsa Monferrer, la neta d'Asunción Enrique, Ana Vernia, la Reina Fallera, Mar Zamora, la Reina Fallera Infantil, Anne Alós, i l'organitzador del torneig, Pablo Aymerich.

Cal destacar la presència en el torneig dels Mestres Internacionals d'escacs Manuel Fenollar Jordá, Slobodan Kovacevic, Pablo Cruz Lledó o l'actual campió de la Comunitat Valenciana, Jaime Valmaña Cantó.

La victòria en la màxima categoria va ser per a Pablo Cruz Lledó de l'Ateneu Marítim de València, el segon lloc va ser per a Slobodan Kovacevic que juga al Benimodo i el tercer lloc per a Jaime Valmaña del Ocho de San Antonio de Benajéber.

En la categoria sub 22 la victòria va ser per al jugador del Gambito Benimaclet, Birjkumar Hassomal Daswani, mentre que en la categoria sub 20 va guanyar Andrés Lacomba Piqueras de Torrefiel.

Respecte a la categoria sub 18 la campiona va ser Silvia Doñate Moreno del Cercle Mercantil de Castelló i en la categoria local el campió va ser José Angullo Gil, segon Pablo Aymerich Rosell i tercer Sergio Molina Ballester.

Per a acabar amb els premiats, el campió sub 16 absolut va ser Hugo Viñals Delcampo del Cercle Mercantil de Castelló, seguit de Pau Camarilles Castellà del Club escacs Vila-real i Miquel Asins Muñoz del Massanassa Escacs 90, i el campió sub 16 local Víctor Salvador Buizá, seguit de Néstor Corbalán.

Asunción Enrique

Asunción Enrique va ser una gran aficionada borrianenca que va morir a mitjan dels anys 90 del segle passat i que va desenvolupar la seua afició fins a pràcticament la seua defunció, segons va indicar el seu gendre Santiago Vernia.

La passió d'Asunción pels escacs la duia a celebrar partides en el seu domicili, molt visitat pels aficionats locals. Els familiars d'Asunción Enrique han volgut amb aquest memorial tributar un homenatge a una dona, desconeguda per a molts, però que sempre va treballar per a aconseguir que els escacs es fera un lloc entre els esports practicats pels borrianencs.

L'organització del Memorial ha agraït a l'Ajuntament de Borriana la seua col·laboració que fa possible que es dispute el torneig, i a més l'ajuda i col·laboració del club d'escacs Borriana i del Club d'escacs Vila-real per el material i a l'arbitre del torneig Germán Robles.

També ha volgut mostrar el seu agraïment als seus patrocinadors: Caixa Rural de Borriana, el Servei Municipal de Esports (SME), Ortopèdia Mariano Lloris, Restaurant Tothom, Escola Escacs Pablo Aymerich, Ferrocarril Lounge Cafè, Pollastres Rostits l'Extremenya, Pizzeria Antón, Walid, Perruqueria Barberia Paolo Artigas, Pastisseria la Palma, La Cuina de Suny, Joieria Germans Poveda, Teresa Casinos, Vila-Beer, Cerrogallina, Limbur, Granier, L’Edén de l'Arròs, Merceria Mary Carmen, Impremtes Ventura, Esports Helios, Pollería Camí d'Onda, i la Blava Restaurant.