centres educatius saludables

Per primera vegada en tot el territori valencià, Borriana liderarà la formació per a dur a terme el Programa de Formació Col·legis Compromesos amb l'Esport i la Salut al qual s'han inscrit el Col·legi Illes Columbretes, el CEIP Novenes de Calatrava, el CEIP Pare Vilallonga i el Col·legi Salesià. El regidor d'Esports, Vicent Granel, s'ha mostrat satisfet per la resposta dels centres. «L'objectiu d'aquest programa és el que els col·legis es convertisquen en vertaders centres saludables a partir del disseny, planificació i avaluació de programes esportius i de salut destinats a tota la comunitat educativa».

Aquest Programa Formatiu està organitzat per l'ONG Esport, Educació i Salut, entitat responsable a l'estat espanyol de coordinar el Dia Europeu de l'Esport Escolar, el No Elevator Day o la Move Week entre altres, i finançat per l'Ajuntament de Borriana a través de la Regidoria d'Esports. «Les dues entitats estan treballant conjuntament des de fa un temps per a liderar iniciatives orientades a promoure hàbits saludables i revertir la creixent tendència d'obesitat i sedentarisme entre els escolars», ha explicat Granel.

Des de la Regidora d'Esports es va facilitar la participació en el Programa de Formació a tots els centres educatius del municipi sent els quatre col·legis citats els qui han manifestat el seu interés per convertir-se en centres saludables, per la qual cosa «es vol agrair la implicació dels equips directius i especialment del professorat d'educació física que seran els qui implementaran en els centres tot el desenvolupat en la formació».

Aquest Programa constarà de 80 hores anuals al llarg de tres anys obtenint al final de cada any un reconeixement avalat internacionalment. A més els centres participants seran triats per a formar part del Segell Europeu d'Activitat Física i Salut dins del projecte EU-PALS, per la qual cosa seran els primers a obtindre aquest reconeixement internacional i a formar part d'una xarxa europea de centres educatius amb els quals intercanviar experiències i iniciatives encaminades a millorar la salut dels escolars, del professorat i de les famílies.