- Les entrades es poden retirar prèviament en Buraudio (l’Escorredor, 58) dimarts de 10h a 13h i dimecres i dijous de 17h a 19h, o en la taquilla del Teatre Payà una hora abans de començar la funció


Borriana acollirà aquest divendres 28 d'abril a les 20 hores en el Teatre Payà la representació d'un dels espectacles de la Biennal de Teatre de l'Once. Es tracta de la funció amb entrada gratuïta Liquidación de existencias que representa la companyia Teatre Valacar, una aposta per l'art i el talent divers i inclusiu.

Les entrades es poden retirar prèviament en Buraudio (l’Escorredor, 58) dimarts de 10h a 13h i dimecres i dijous de 17h a 19h, o en la taquilla del Teatre Payà una hora abans de començar la funció.

La 18a Biennal de Teatre de l'Once recorrerà els escenaris de tretze ciutats i localitats de tota la Comunitat Valenciana, entre el 26 i el 29 d'abril, amb un programa de 15 representacions a càrrec de deu companyies, compostes en la seua majoria per actors i actrius cecs o amb discapacitat visual.

Amb seu a València, la Biennal s'inaugurarà a Castelló de la Plana el pròxim dia 26 d'abril, i arribarà a Torrent, Alcoi, Alzira, Alacant, Borriana, Elx, Oriola, Paterna, Gandia, Elda i Xàtiva.

L'organització de la Biennal compta amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana, l'Institut Valencià de Cultura i els diferents ajuntaments i sales de teatre on es realitzaran les funcions.

Teatre Valacar de la Corunya, dirigit per Pedro Rubín, va nàixer l'any 1989 com a taller de teatre i molt prompte es va convertir en companyia teatral, i va ser el primer grup de teatre de persones cegues de Galícia.

Entre els últims muntatges, destaquen espectacles com ara Flechas del ángel del olvido de Sanchis Sinisterra, Ataque preventivo de Juan Pablo Heras o Enamórate a ciegas, amb dramatúrgia i direcció de Pedro Rubín. Actualment, promou el Premi FTV d'Integració en les Arts Escèniques i el Festival de teatre FTV que se celebra a la Corunya.

El concejal de Cultura, Vicent Granel, anima tota la població a “gaudir d'aquesta representació, en què persones amb discapacitat visual ens oferiran una mostra del seu enorme talent i capacitat de superació”.