- Les entrades per als dos concerts tenen un preu de 5 euros en platea i 4 euros en amfiteatre

- Es poden adquirir a través del web <www.entradesborriana.com> o de manera presencial en Buraudio (l’Escorredor, 58) i a la taquilla del Teatre Payà una hora abans de començar els concerts


El regidor de Cultura, Vicent Granel, ha mostrat la seua aposta per “donar protagonisme a la música clàssica en la programació cultural d'aquesta primavera”, amb dos actuacions de dos formacions de primera categoria que compten, a més, amb músics borrianencs entre el seu elenc.

El primer concert, programat partisca el dissabte 29 d'abril en les 19h al Teatre Payà, és Camí cap al Modernisme Francés del quintet de vent Xaloc Ensemble, del qual forma part el borrianenc Rubén Traver. Xaloc Ensemble naix en 2022, fundat per músics de la Film Symphony Orchestra, amb la voluntat de mostrar el repertori cambrístic en el territori valencià.

En aquest concert, que coincideix amb les Jornades Modernistes de Borriana, oferiran un repertori de música modernista francesa, un moviment artístic fonamental a principis del segle XX a gran part d'Europa. Peces de Ibert, Taffanel i Françaix il·lustren aquest programa del concert que durà al públic a recórrer un viatge pels sentits a través d'imatges projectades.

Més endavant, el diumenge 14 de maig a les 19h, també en el Teatre Payà, està previst un concert de Madrid Soloists Chamber Ensemble, amb el multipremiat clarinetista borrianenc Raúl Traver.

Madrid Soloists Chamber Ensemble està formada per músics solistes de l'Orquestra titular del Teatre Reial de Madrid, músics internacionals del més alt nivell que volen també prestar les seues qualitats en gèneres diferents al simfònic i operístic.

La filosofia central de Madrid Soloists Chamber Ensemble és crear una unió entre artistes i públic a través de l'ús del llenguatge universal de la música, ajudar a redescobrir l'emoció de la millor música en directe i dur a terme la labor importantíssima de fer arribar la música de la més alta qualitat a totes les persones i municipis possible.

A més de Raúl Traver, la formació que actuarà a Borriana compta amb Gabor Szabo al violí, Wenting Kang a la viola, Dimitri Sirin al violoncel i Domenico Codispoti al piano.

Vicent Granel ha manifestat que els dos concerts suposen “una gran oportunitat i única d'escoltar músics de primer nivell a un preu simbòlic i sense haver de desplaçar-nos a grans capitals”; a més, ha expressat, “és un orgull que del nostre poble sorgisquen músics d'aquesta categoria”.

Les entrades per als dos concerts tenen un preu de 5 euros en platea i 4 euros en amfiteatre i es poden adquirir a través del web <www.entradesborriana.com> o de manera presencial en Buraudio (l’Escorredor, 58) dimarts de 10h a 13h i dimecres i dijous de 17h a 19h, i a la taquilla del Teatre Payà una hora abans de començar els concerts.