- El Teatre Payà i dos centres educatius han acollit durant tota la jornada d'ahir dilluns i aquest matí els concerts a càrrec de la Banda Jove de l'Agrupació Filharmònica Borrianenca

- Sota la direcció de Norma Comes, els escolars de tots els centres educatius han pogut gaudir de la música, conèixer de prop els instruments i la composició i el funcionament d'una banda


El Teatre Payà i dos centres educatius han acollit entre ahir dilluns i avui dimarts les audicions escolars que la Banda Jove de l'Agrupació Filharmònica de Borriana organitza amb l'Ajuntament per a tot l'alumnat de Primària dels centres educatius de la ciutat, i que ha reunit a més de 2.200 xiquets i xiquetes de la ciutat.

L'edil de Cultura, Vicent Granel, ha explicat que “els escolars han tornat a gaudir d'una de les activitats més longeves en tot el territori valencià d'audicions escolars, ja que compta amb més de dos dècades de programacions des del seu inici”.

Més de 2.200 escolars, entre els que van participar aquest dilluns en el Teatre Payà i les dos sessions que aquest matí ha realitzat l'orquestra de l'AFB, aquesta vegada en els centres escolars d’Hortolans i Vila Fàtima, per a conèixer de prop l'activitat i el treball dut a terme pels components més joves de l'Agrupació Filharmònica Borrianenca i, de passada, intentar que s'animen a formar-ne part en un futur.

Amb un total de quatre sessions, els xiquets i xiquetes de tots els centres escolars, han participat, segons ha manifestat el regidor, amb l'objectiu de “conèixer els instruments, les característiques rítmiques o la importància de la implicació del públic en cadascuna d'elles, la qual cosa suma a les audicions pròpiament dites un component d'aprenentatge i coneixement més profund de l'art de la música”.

Granel ha detallat que es tracta “d’un dels concerts o audicions més especials de l'any”, ja que a través d'aquestes actuacions, els xiquets i xiquetes de Borriana “poden conèixer la música de prop, els instruments, i com poder accedir-hi, a través de la banda i de l'Escola de Música i Conservatori del Centre dels Arts Martí de Viciana”.

Una gran faena que any rere any realitza l'agrupació musical per a poder acostar la música als més menuts del municipi”, ha valorat. En definitiva, ha afegit, “una jornada de música que acosta les arts que es practiquen a la nostra ciutat, entre les quals la música té un paper molt destacat”.

Sota la direcció de Norma Comes, els escolars han pogut gaudir de la música i conèixer de prop els instruments, la composició d'una banda i el funcionament de la Banda Jove. A més, l'alumnat participa de manera activa amb palmes a ritme o realitzant moviments que acompanyen a la música.

La programació del concert està composta per peces més que recognoscibles i pròximes als xiquets i xiquetes d'aqueixa edat, i tal com avança el concert es van explicant les obres abans de la seua interpretació.