En poc més de 24 hores tindran lloc tres presentacions de llibres, dues representacions teatrals, sessions de contacontes i una exposició dedicada a la figura de sor Isabel de Villena

 

Després que el passat any les regidories de Cultura i Normalització Lingüística de l'Ajuntament de Borriana decidiren renovar les jornades dedicades a la literatura i les convertiren en la Fira de les Lletres de la ciutat, la segona edició es presenta carregada de novetats en la programació per “seguir fent créixer la trobada que cada mes d'abril volem que acoste el món de les lletres, ja siga a través de la presentació de noves obres com amb la celebració de tallers, exposicions o representacions teatrals, a la ciutadania de Borriana, en el doble intent de seguir promovent la lectura entre els joves i de fer partícips als nostres veïns i veïnes de les novetats o curiositats editorials de cada any”, tal com ha explicat l'edil de Cultura Vicent Granel.

La Fira de les Lletres de Borriana s'inaugurarà en la Plaça de la Mercè divendres que ve dia 7 a partir de les cinc de la vesprada amb l'obertura de les parades destinades a la venda de llibres, a la qual seguirà la pròpia inauguració de la Fira i de l'exposició dedicada a sor Isabel de Villena que ha cedit l'AVL per a l'ocasió, i que tindran lloc a les 17:30.

A partir de les sis d'eixa mateixa vesprada, el protagonisme serà per als més xicotets i xicotetes amb la representació teatral de “A l'abordatge”, un espectacle d'animació musical infantil a càrrec de la Banda del Drac.

La primera de les presentacions de llibres que tindran lloc durant la Fira arriba el divendres a partir de les 19:00 hores, quan el reconegut historiador Vicent Baydal presente la seua obra Els valencians, des de quan som valencians?, i que com ha assenyalat l'edil de Normalització Lingüística, Santiago Zorío, «és una de les obres que en els últims mesos ha tingut més repercussió en el circuit literari valencià, i que per tant, estem molt contents de poder tenir també en la nostra ciutat». A continuació, a partir de les vuit de la vesprada es presentarà la «Introducció al poblament rural de la madina Buryena. El cementeri de Calatrava», de Mónica Claramonte, Sandrine Delaporte i Fernando López Bravo, i que el passat any va ser premiada amb el Premi Ciutat de Borriana d'Investigacions Històriques. La primera de les jornades de la Fira es tancarà amb la representació de l'obra «Cinc actrius lligen Rodoreda» per a la qual encara es poden adquirir entrades i que tindrà lloc en el *Teatre Payà.

En la jornada del dissabte dia 6, seran el servei municipal d'Atenció al Desenvolupament Infantil (ADI), qui inicie l'activitat amb els seus «Contes a través dels sentits», dirigida a xiquets d'entre zero i tres anys i els seus familiars. La tercera de les presentacions de llibres tindrà lloc a la una del migdia, quan la periodista Tona Català parle sobre «A mi què em passa?», una recopilació dels textos publicats en el conegut blog «¿Me das un beso bonita?». Les dues jornades en les quals es podran adquirir tot tipus de volums i obres en les parades de les llibreries locals Copiplus, Llibreria La Llibreta, Llibreria Martí i Llibreria Novenes, es tancaran amb «La Casa de Carmeta», un contacontes per a públic familiar a càrrec d'Almudena Francés que des de les sis de la vesprada serà l'últim dels actes d'una Fira de les Lletres que creix cada any que passa amb una programació teatral, musical, infantil i literària ampliada també en aquest 2017.