- La programació cultural del cap de setmana es completa amb el Memorial Fandos i el XV Concurs de Teatre en valencià

- El festival emac.2023 se celebrarà des del divendres 10 fins al diumenge 12 de febrer al Centre Municipal de Cultura la Mercè

- Carles Sans actuarà en l'escenari del Teatre Payà divendres que ve dia 10 amb l’espectacle ¡Por fin solo!


Borriana es prepara per a un cap de setmana ple d'activitats culturals dins de la programació de les festes de Sant Blai. El Festival de Música i Arts Plàstiques emac., les Jornades d'Història i Patrimoni de Sant Blai, l'espectacle de Carles Sans, el Memorial Fandos i el XV Concurs de Teatre en valencià són les cites culturals dels pròxims dies a Borriana.

En aquest sentit, el regidor de Cultura, Vicent Granel, considera que “és fonamental donar-li a les festes de Sant Blai, patró de Borriana, la importància que mereixen”. “Resulta molt satisfactori poder enfocar aquestes celebracions amb activitats culturals, activitats que han sigut molt ben rebudes per la població que ja s'han convertit en cites ineludibles per a tots”, ha afegit l'edil.

El festival emac., un festival de música i arts plàstiques, ja celebra la vuitena edició i s'ha consolidat com un dels festivals més interessants de la Plana, fins al punt de ser triat per la web cultural No me pierdo ni una com el millor festival de l'any de Castelló en 2022. Enguany comença el divendres 10 a les 17h i estarà en el CMC la Mercè fins al diumenge 12 a les 21h. Podeu consultar tota la programació en les xarxes socials oficials de l'Ajuntament, d’emac. festival i de Borriana Cultura.

Una altra iniciativa que vol convertir-se en cita habitual són les Jornades d'Història i Patrimoni de Sant Blai. Enguany ja és la segona edició i dijous i divendres de vesprada, a partir de les 19h a l'església de Sant Blai, es podrà gaudir de les xarrades que oferiran diversos experts al voltant de la seua història i patrimoni. En aquesta ocasió, els encarregats de contar una miqueta més sobre la història de Borriana i les seues possibilitats són l'Arqueòloga Andrea Zamarro Falcó, la Conservadora-Restauradora Maria Amparo Peiró Ronda, l'Antropòloga Susana Llidó Torrent i el Tècnic en Turisme David Burdeus Safont.

També continua el XV Concurs de Teatre en valencià, aquesta vegada amb l'actuació de la falla Societat Centre Espanya, que oferirà l'obra A la dreta de l'esquerra el dissabte 11 a les 22.30h i el diumenge 12 a les 18h en el Teatre Payà. Les entrades es poden comprar contactant amb la falla o en la taquilla del teatre una hora abans de l'espectacle.

A més, el divendres 10 actuarà en l'escenari del Teatre Payà Carles Sans, un dels membres de Tricicle que està ara de gira amb l’espectacle ¡Por fin solo!, on fa un repàs de la seua carrera en clau d'humor, compartint anècdotes i situacions còmiques amb els espectadors. Les entrades, a 15€ platea i 12€ amfiteatre, encara es poden comprar per internet en la web <entradesborriana.com>. També es poden adquirir de manera presencial en Buraudio (l’Escorredor, 58), dimarts de 10h a 13h i dimecres i dijous de 17h a 19h, i en la taquilla del teatre una hora abans de l'espectacle.

Finalment, el diumenge 12 a les 19h a l'església de Sant Blai culminarà la setmana cultural amb el Memorial Fandos, enguany amb la Coral Vicent Ripollés, dirigida per Jordi Ràfols, que oferirà el tradicional concert en memòria de José Manuel Fandos Ferrada, borrianenc que va dedicar una bona part de la seua vida a la música coral.