Convocatoria eel II Concurso de Composición de Música Coral en Valenciano

- En col·laboració amb la Coral Borrianenca a fi de “estimular l'ampliació del repertori coral en valencià i donar ocasió a la interpretació d'obres inèdites”

- El termini de presentació estarà obert fins al 3 d'abril i la decisió del jurat es farà pública durant el mes d'abril


L'Ajuntament de Borriana en col·laboració amb la Coral Borrianenca ha convocat el II Concurs de Composició de Música Coral en Valencià, amb l'objectiu, segons ha explicat el regidor de Cultura, Vicent Granel, “d’estimular l'ampliació del repertori coral en valencià i facilitar la interpretació d'obres inèdites”.

Aquest concurs estableix un primer premi de 600 euros, i també podran concedir-se fins a tres mencions d'honor o accèssits sense quantia econòmica. Les composicions, ha explicat Granel, “hauran de ser en valencià, originals i inèdites, a quatre veus mixtes, i la temàtica i l'estil serà lliure”.

El termini de presentació, que va començar el passat 23 de gener, estarà obert fins al 3 d'abril i la decisió del jurat es farà pública en la pàgina web i en el tauler d'anuncis de l'Ajuntament durant el mes d'abril de 2023.

El regidor ha indicat que poden participar en el concurs tots els músics majors de 18 anys, residents o nascuts a la Comunitat Valenciana, sense límit d'edat.

Quant a la duració de la composició, haurà de ser entre dos i quatre minuts, no excedint mai els cinc minuts, i haurà de ser de fàcil execució per a possibilitar-ne la interpretació per part de qualsevol cor aficionat sense especials coneixements musicals.

Sobre aquest tema, ha precisat Granel, el jurat “valorarà molt especialment la relació entre facilitat d'execució i qualitat musical de l'obra”. Així mateix, ha destacat que les composicions que obtinguen el premi i els accèssits seran interpretades per la Coral Borrianenca en el Concert d’Estiu 2023, a més, el jurat podrà recomanar a la Coral la interpretació d'altres obres no premiades.

El jurat estarà format pel regidor delegat de Cultura com a president, un tècnic municipal com a secretari i tres persones vocals designades per resolució d'alcaldia a proposta del regidor delegat de cultura: el director titular de la Coral Borrianenca, un cap de corda d'un grup coral i una persona de reconeguda solvència en el món de la música.

Les obres es presentaran de manera anònima, per la qual cosa no podran ser presentades amb la signatura de l'autor ni amb qualsevol altre signe o senyal que poguera identificar-ne l'autor, en un sobre tancat, en què figurarà un lema. A més es presentaran manuscrites en original i quatre còpies, o digitalitzades en format mus (aplicació Finale) o en format pdf, en suport USB, SD. En qualsevol cas també han de presentar les còpies en paper.

Els treballs han de presentar-se en el departament de Participació ciutadana (2a planta) de l'Ajuntament de Borriana, en horari 9h a 14h, de dilluns a divendres, fins a les 14h del dia 3 d'abril, data en què finalitza el termini. També poden presentar-se per qualsevol altra de les formes establertes en l'article 16 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.