festival emac 2023 llega a Burriana
llega a Burriana emac.fest 2023
  • - La nova edició del festival tindrà lloc del divendres 10 al diumenge 12 de febrer en el Centre Municipal de Cultura la Mercé


El festival emac. 2023 de Borriana ultima els preparatius del seu imminent vuitena edició que tindrà lloc del divendres 10 al diumenge 12 de febrer en el Centre Municipal de Cultura la Mercè de Borriana.

Durant les tres jornades oferirà al públic, de manera gratuïta, una nodrida nòmina de concerts i sessions Dj, a més d'exposicions, fira d'artistes i tallers creatius que consoliden la seua aposta per erigir-se, després de 8 anys d'existència, en un esdeveniment musical i artístic referent en l'horitzó cultural de la Plana Baixa.

Des de l'obertura amb Nadia Sheihk fins a l'actuació de clausura de Maria Rodés & La Estrella de David –caps de cartell de l’emac. 2023– transiten pel seu eclèctic roster un total de 18 grups i veus locals, nacionals i internacionals amb els quals edificar un cartell nodrit de ritmes pop-rock, electrònics i urbans, que propagaran la idiosincràsia del seu so sota la calidesa indoor de l'amfiteatre i la clemència exterior dels reformats jardins del CMC la Mercè, als quals sumar el vermut estafe de Djs en emac.bar.

Programació

La jornada del divendres 10 començarà en l’escenari Amfiteatre amb el indierock Nadia Sheikh, per a, a continuació, entrar de ple en l'electrònica avançada i els visuals de la mà de Marina Herlop, Andreh i Manuela i Piràmide. Els qui compartiran jornada inaugural amb Baiuca AV Xou i la seua fascinant mescla de ritmes tradicionals gallecs i electrònica.

Seguint amb la jornada del dissabte 11 de la mà del surf-garage d’Etener Joventut, el pop vibrant del Bon Fill, el dreampop de Ghouljaboy, el cutepop de Valverdina, el disc-café de Cabiria, l'electrònica popular de Ruiseñora i els ritmes de club d’OBAL. El tancament vindrà de la mà dels Dominguito Club, on tindrem al productor de l'any, Gazzi, la descàrrega d'energia de Brava i als Dominguito Dj set, els qui faran que tremole el dissabte en l’escenari emac en la plaça la Mercè, davant del mercat.

Finalment, el diumenge s'obrirà la jornada amb el concert matinal en el nostre emac.bar de la Culpa i el seu pop puríssim, a la vesprada el neosoul de Manola, la cançó d'autora contemporània de Lorena Álvarez i els seus rondaires, la revelació pop de Judeline i l'oda a l'amor de Maria Rodés & La Estrella de David tancaran la vuitena edició de l’emac. a l’escenari Amfiteatre.

emac.art

Instituïda en peça essencial de la morfologia del festival, emac.art 2023 edifica el seu versàtil discurs creatiu al costat de més d'una desena d'artistes amb els quals procurar una singular aproximació als camps de la il·lustració (joventut i avantguarda) també presents en el emac.art 2023 amb la presència d'il·lustradores com Dakota Hernández, Diego Castán, GUINDA, Artichoke i Maleïda Taca.

Destaquem que la pintura tindrà una àmplia representació amb, Studio Munxin, Lewis Mason, Amparo Saera, Lola Bonet i Palop, i Sergio Cerisuelo. La fotografia estarà representada per Salvador Lorente García i Andrea. Una expo especial d'Elías Taño ocuparà un dels corredors del CMC la Mercè. La ceràmica serà present amb l'exposició de Hula Ceràmica i trobarem també la joieria d’Ino Grau i Raquel Mor.

L'horari per a poder visitar la fira d'artistes serà de 17h a 21h el divendres 10 i d'11h a 14h en horari de matí i de 17h a 21h en horari de vesprada tant dissabte 11 com diumenge 12.