- Trobada de gegants i cabuts de diferents localitats en una nova jornada de les festes de Sant Blai


Dissabte que ve 4 de febrer i dins dels actes previstos en les festes patronals de Sant Blai, l'associació de Gegants i Cabuts de Borriana i la Colla de Dolçainers i Tabaleters de Borriana organitzen la tradicional trobada de gegants i cabuts. El cartell del XVI Aplec de Gegants i Cabuts de Borriana enguany està dedicat als Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides i a Charlie Brown, en el 100 aniversari del naixement de Charles M. Schulz, el seu creador.

Patrocinat per la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Borriana, els actes es desenvoluparan durant tota la jornada del dissabte amb diferents tallers que atrauran fins a la nostra ciutat més de 250 persones integrants dels grups o associacions de gegants, tant de la nostra comarca com de la província i de la resta de l'Estat.

Fins a deu agrupacions acompanyaran l'associació borrianenca durant tot el dia, procedents d'Andorra, Benicarló, les Borges Blanques, Borriana, Caravaca de la Cruz, Girona, Moncofa, Salt, la Vilavella i la Vall d'Uixó.

 

Programació jornada

Els actes s'iniciaran en la plaça de la Mercè a les 11h amb el taller de cabuts, seguit de la plantada de figures a les 12h. A les 12.30h es farà una cercavila pel carrer la Tanda dels cabuts fets en el taller. A les 13h tindrà lloc el nomenament de Chelo Felip Ferrer com Gegantera d’Honor 2023 a la Casa de la Cultura.

Ja a la vesprada, sobre les 17h, des de les portes del Centre Municipal de Cultura la Mercé s'iniciarà la desfilada en què participaran els grups de gegants, les escoles i les associacions locals seguint el recorregut pels carrers de la Tanda, Tarancon, l’Escorredor, el Raval, el Pla i acabarà en la plaça Major, on a les 18h se celebrarà el ball final de tots els gegants i cabuts dels grups participants.

Alguns representants de la colla de Gegants i Cabuts han destacat que “és una festa participativa, popular i inclusiva, en què tant les escoles del municipi i infantils han volgut aportar el seu granet d'arena al llarg de tota la jornada amb música, gastronomia i història. Animem a tots a participar en les diferents activitats, tant al matí com a la vesprada”.