- El documental es projectarà aquest diumenge 15 de gener a les 18 hores amb entrada lliure fins a completar l'aforament


La Confraria del Sant Sepulcre de Borriana, en col·laboració amb la Regidoria de Cultura, presenta el diumenge 15 de gener a les 18h el documental Cruces de Passión, un film que fa un recorregut per la Història de la Confraria i també de Borriana, un viatge en el temps fins als seus orígens. Es projectarà al teatre Payà i l'entrada és lliure fins a completar l'aforament.

La pel·lícula Cruces de Passión és una producció basada en la història de la confraria borrianenca del Sant Sepulcre. L'obra està englobada dins d'un ampli context que arriba fins als orígens de la ciutat, la basílica d’El Salvador i els seus prelats més il·lustres, així com la manera de viure la ‘fe catòlica’ de la confraria i de Borriana, en què es fa especial menció al culte a la Mare de Déu de la Misericòrdia.

El documental, obra de Francisco Monfort, amb la col·laboració de Guillem Ríos i Manuel Moros en la recerca i documentació, s'ha gestat durant quatre anys i aporta grans novetats en aspectes històrics, tant de la confraria del Sant Sepulcre com de la mateixa història de Borriana i d'un dels seus religiosos més importants, Joan Baptista Luís Pérez, conegut popularment com el ‘bisbe Carallarga’, del qual el documental mostra imatges inèdites de sa casa al Grau.

A més, es recupera la figura del fundador de la confraria, el Tinent Molina, que a imatge de la Confraria de la Sang de la Setmana Santa de Sagunt, crea la Confraria del Sant Sepulcre a Borriana, que va tindre com a primer germà major honorari el Baró d’Almolda, César Prat i Dasí, propietari del Palaciet.

El regidor de Cultura, Vicent Granel, convida la ciutadania a gaudir d'aquesta producció audiovisual que recupera i recorda aspectes molt importants de la nostra història, en un treball acurat i amb grans aportacions al voltant de les primeres dècades del passat segle xx.