a la venta las entradas para el concierto extraordinario de la Orquesta de la Comunitat Valenciana en Burriana
  • - Tindrà lloc en el Teatre Payà el pròxim 23 de juliol a les 20h amb Javier Perianes com a solista i director

  • - Les entrades estan disponibles en la pàgina <www.entradesborriana.com> i en Buraudio (Escorredor, 58) dimarts i dimecres de 10h a 13h i dijous de 17h a 20h

  • - També a les taquilles del teatre una hora abans del concert


L'Ajuntament de Borriana trau a la venda les entrades per al concert extraordinari de l'Orquestra de la Comunitat Valenciana, titular del Palau de les Arts de València, previst per a dissabte que ve 23 de juliol, a les 20h, al Teatre Payà, amb Javier Perianes com a solista i director. En el qual interpretaran el Concert per a piano número 1 en Do major, opus 15, i el número 3 en do menor, opus 27, de Ludwig van Beethoven.

Les entrades estan disponibles en la pàgina www.entradesborriana.com i en Buraudio (Escorredor, 58) dimarts i dimecres de 10h a 13h i dijous de 17h a 20h, i a les taquilles del teatre una hora abans del concert.

El preu de les entrades és de 15€ en butaca de platea i 12€ en l'amfiteatre, amb descomptes del 25% de l'import per a jubilats i pensionistes, usuaris del Carnet Jove i membres de famílies nombroses i monoparentals.

Programa

El Concert per a piano número 1 en Do major, opus 15 de Beethoven és el primer publicat del compositor alemany. Estrenat a Praga en 1798 pel mateix Beethoven com a solista.

La composició recorda els aspectes més clàssics de Mozart i Haydn i de la seua comprensió i interiorització, encara que ja es poden vore clarament els aspectes estètics que predominaran en la música del mestre de Bonn. S'estructura en tres moviments: allegro amb brio, llarg i rondo: allegro scherzando.

El Concert per a piano número 3 en do menor, opus 27, es va estrenar el 5 d'abril de 1803 a Viena també amb el compositor com a solista. Era una obra per encàrrec i va ser dedicada al príncep Lluís Ferran de Prússia. S'estructura en tres moviments: allegro amb brio, llarg i rondo: allegro-presto.

 L'orquestra

L'Orquestra de la Comunitat Valenciana (OCV) va ser fundada en 2006 per Lorin Maazel, el seu primer director musical. En poc temps, la formació titular del Palau de les Arts s'ha llaurat un prestigi entre el públic i la crítica, i ha aconseguit un alt nivell artístic que la situa entre les millors orquestres d'Espanya i una de les més importants creades a Europa durant els últims anys.

Aquest reconeixement s'ha forjat també gràcies a la presència de Zubin Mehta en les primeres temporades, sobretot amb el recordat Anell wagnerià, i a mestres de la talla de Riccardo Chailly, Andrew Davis, Valery Gergiev, Gianandrea Noseda o Georges Prêtre. Des de setembre de 2021, l'estatunidenc James Gaffigan és el director musical de la formació.

Elogiada per la qualitat dels seus músics i per ser un conjunt versàtil capaç d'interpretar amb admirable personalitat tant d'òpera com música liricosinfònica, l'OCV continua la seua trajectòria professional impulsada per primeres figures de la direcció orquestral, entre les quals destaca Daniele Gatti (Requiem de Verdi), i amplia el seu repertori operístic de la mà de reconegudes batutes internacionals especialitzades en diferents estils, com Marc Albrecht, Carlo Rizzi o Marc Minkowski. A més, aferma la col·laboració amb els principals directors espanyols que més projecció tenen fora de les nostres fronteres, entre ells Guillermo García-Calvo, Gustavo Gimeno, Pablo Heras-Casado, Juanjo Mena i Josep Pons.

El director

La carrera internacional de Javier Perianes l'ha portat a les sales de concert més prestigioses i amb les principals orquestres, en col·laboració amb directors com Daniel Barenboim, Charles Dutoit, Zubin Mehta, Gustavo Dudamel, Iuri Temirkanov, Gianandrea Noseda, Ivan Fischer, Gustavo Gimeno, Simone Young, Juanjo Mena, Vladimir Jurowski, David Afkham o Daniel Harding, i ha actuat en festivals com els Proms de la BBC, Lucerna, Primavera de Praga, Stresa, Sant Sebastià, Santander o Granada.

És Premi Nacional de Música 2012 i Artista de l'Any 2019 dels International Classical Music Awards (ICMA). També ha rebut la medalla d'honor del Festival de Granada en reconeixement a la seua llarga relació amb el festival, on ha estat Artista en Residència en 2021.

La temporada 2021-2022 inclou col·laboracions amb les orquestres Filharmònica de Luxemburg, Sydney Symphony o les simfòniques de San Francisco i Toronto, a més de l'estrena del concert per a piano de Jimmy López al Royal Festival Hall de Londres, juntament amb la Filharmònica de Londres dirigida per Klaus Mäkelä.

Perianes compta amb una extensa discografia que comprèn des de Beethoven, Mendelssohn, Schubert, Grieg, Chopin, Debussy, Ravel i Bartók fins a Blasco de Nebra, Mompou, Falla, Granados i Turina. Entre els àlbums més recents destaca el que ha gravat amb l'Orquestra de París i Josep Pons, amb el Concert en sol de Ravel, Le Tombeau de Couperin i Alborada del Gracioso.