Premios 2022 concurso de música internacional del cámara de Burriana
Entrega premios del primer concurso internacional de música de cámara de Burriana
  • - Durant aquest cap de setmana, l'auditori Juan Varea de Borriana ha sigut l'escenari del concurs dotat amb 6.000 euros en premis gràcies a la col·laboració de l'empresa Sanycces


Després de les audicions de dissabte i diumenge passats, Baumbach Duo i Duo Villanesca, van rebre de mans de l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, el primer i segon premis del primer concurs internacional de música de cambra de flauta i guitarra, en el qual Ziriab i Balog - Antigüedad van quedar finalistes.

Durant aquest cap de setmana, l'auditori Juan Varea ha sigut l'escenari del concurs dotat amb 6.000 euros en premis gràcies a la col·laboració de l'empresa Sanycces de Borriana, del qual els músics i professors Eugenia Moliner i Denis Azabagic són els responsables.

Amb la participació de grups de sis nacionalitats diferents, Baumbach Duo va aconseguir alçar-se amb el primer premi de 4.000 euros, i el duo Villanesca el segon premi amb 2.000 euros.

En l'acte de lliurament dels premis, al qual van assistir també el regidor d'Educació, J Ramon Monferrer, i la regidora d'igualtat, Maria Romero, l'alcaldessa va destacar la “transcendència del concurs, la qualitat dels intèrprets participants i el prestigi de la direcció”, i va felicitar l'organització per “inscriure intèrprets de 6 nacionalitats i de diferents punts d'Espanya, fruit d'una gran faena d'equip que posa Borriana en la primera línia del panorama musical internacional”.

El concurs va ser la cirera del pastís, després de la celebració durant tota la setmana passada de la quarta edició del curs de música Juan Gual Esteve, amb el professorat Eugenia Moliner, Denis Azabagic, Luis Arias, Júlia Gállego i Maria Bernat. Amb un alumnat arribat de tot arreu: de Bilbao, Valladolid, Màlaga, Madrid, Alacant, Barcelona, València, Oviedo, Vigo i, també, des de Mèxic, Itàlia, Anglaterra, França, Turquia i Alemanya.

El IV Curs de música Juan Gual Esteve va començar el diumenge 3 de juliol amb un concert inaugural gratuït al Racó de l’Abadia, amb l'assistència de l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i del regidor d'Educació, J Ramon Monferrer, en el qual Eugenia Moliner, Cristina Romero, Denis Azabagic, Luis Arias i Júlia Gállego van interpretar obres de Quantz, Moreno Torroba, Scarlatti, Mahler, Poulenc i Marais.

Les instal·lacions del Centre Municipal de les Arts Rafel Martí de Viciana van acollir el curs impartit del 4 al 8 de juliol que va ser clausurat pel regidor de Cultura, Vicent Granel, en el qual les professores en la modalitat de flauta van ser Júlia Gállego, Eugenia Moliner i Maria Bernat i en la modalitat de guitarra Denis Azabagic i Guillem Pérez-Quer.