Les nits de teatre d'estiu a la Torre de la Mar 2022 comptaran amb quatre espectacles gratuïts que es podran gaudir els divendres a les 23h

Tots els espectacles del cicle “A la fresqueta”, seran gratuïts i començaran a les 23 hores

Una camí han decaigut les mesures sanitàries, l'accés serà lliure i no caldrà reservar prèviament entrades com en edicions anteriors


Amb l'arribada de l'estiu, l'Ajuntament de Borriana presenta una nova edició d’“A la fresqueta. Nits de teatre a la Torre de la Mar”, que comptarà per a l'edició 2022 amb quatre espectacles totalment gratuïts que podran gaudir-se, com és habitual, a la Torre de la Mar els divendres del mes de juliol a les 23h.

La Regidoria de Cultura ha programat, un any més, el cicle de teatre d'estiu que se celebra des de fa dèsset anys. En aquesta edició els quatre espectacles seran les nits de divendres del dia 1, 8, 15 i 22 de juliol, com sempre amb entrada gratuïta.

Tots els espectacles del cicle “A la fresqueta. Nits de teatre a la Torre de la Mar”, seran gratuïts i començaran a les 23h. Una volta decaigudes les mesures sanitàries de seguretat, l'accés serà lliure i no caldrà reservar prèviament entrades com en edicions anteriors.

Karpaty

El dia 1 de juliol, obrirà el cicle l'espectacle Karpaty de la companyia de Betxí La Troupe Malabó. Un espectacle multidisciplinari en què es combinen diverses tècniques de circ, música en directe i el clown, la base de la companyia.

Karparty es trasllada l'any 2000 als afores de la ciutat de Minsk a Bielorússia, a cavall entre Europa i Rússia. Allí viu els seus millors anys Karpaty Cirqué, un vell, tradicional i prestigiós circ de l'escola russa amb un marcat caràcter filosòfic. De sobte, en 2010 esclata tot, les guerres, les epidèmies, la fam, la falta d'amor, les traïcions i ambicions, i deixa el circ en la més absoluta decadència. Els supervivents del vell circ emprenen un llarg viatge, a la cerca d'un lloc, d'un món més amable, on puguen realitzar el seu únic somni, tornar a mostrar el seu art davant el públic, repartir Amor.

Maria Juan i Carol Tomàs

El dia 8 de juliol, serà el torn de les còmiques valencianes Maria Juan i Carol Tomàs, que portaran a la Torre de la Mar un espectacle de comèdia en què compartiran escenari. Carol Tomás, la còmica de Tavernes Blanques, celebra deu anys recorrent escenaris i ho fa recopilant els seus millors monòlegs. Deu anys d'acumular experiències i, sobretot, l'estima del públic.

Maria Juan és actriu, còmica, pallassa i monologuista, l'artista d'Ontinyent més internacional des de Melcior Gomis. Ha rodat per teatres i cafetins d'ací i de l'estranger fins a aterrar de nou a València. Cara coneguda de la nova radiotelevisió valenciana, fa un parell d'anys que encapçala el magacíntransgenèric Podríem fer-ho millor. No obstant això, continua oferint el seu art traumàtic, dia sí dia també.

Les couchers

El dia 15 de juliol, seran Elena Donzel i Mari Marcos, dos actrius habituals en els circuits valencians de comèdia, les que porten la seua nova producció Les Couchers. Consuelo i Socors acompanyen el seu públic en el que serà un viatge de sanació, superació i renaixement personal. Elles que es fan anomenar Les Couchers, amb la seua empresa d'assessorament ajuden la seua gent a tornar a la felicitat i pau interior. Saben que el seu públic ha sigut devastat per una successió de colps de la vida, per això amb la seua fórmula curativa, una mescla entre la postmodernitat i la més antiga tradició il·lustraran en clau d'humor, les ferramentes necessàries perquè les persones tornen a tindre una vida "plena".

The Primitals

Per a finalitzar el cicle d'enguany, el divendres dia 22 la prestigiosa companyia Yllana portarà fins a la Torre de Mar l'espectacle The Primitals. Una divertidíssima comèdia musical a cappella. Quatre aborígens d'un planeta que podria ser el nostre reclamen l'escenari, disposats a conquistar el públic a riallades, però sempre desbordant música de mil gèneres que, com a esponges, han anat absorbint en els seus viatges pels confins de l'espai-temps.

The Primitals és la història estranya i surrealista d'una tribu lleugerament disfuncional, amb lluites intestines, somnis de grandesa, desequilibris mentals i farmacopea mil·lenària. Xamanisme a quatre veus. Tragicomèdia a cappella i avantguardisme ancestral.