Burriana prepara un festival de danza para mayo 2022
  • L'Ajuntament anuncia la primera edició del festival de dansa que se celebrarà al maig

  • La nova proposta cultural visibilitzarà durant dos jornades la dansa en tots els seus vessants i tendències, acostant-la al públic amb representacions al carrer


El regidor de Cultura, Vicent Granel, ha anunciat la primera edició del Festival de dansa denominat “Dansa O”, que tindrà lloc els pròxims dies 20 i 21 de maig. Una nova proposta cultural de l'Ajuntament de Borriana que durant dos jornades “vol fer visible la dansa, en tots els seus vessants i tendències, acostant-la al públic amb la realització de les representacions al carrer”, ha explicat.

El marc de la plaça Major servirà d'escenari i d'espai per als espectacles de fins a cinc companyies, que oferirà la Regidoria de Cultura de la mà de l'Oficina d'Activitats Culturals i del Centre Municipal de les Arts Rafel Martí de Viciana i la participació de l'Institut Valencià de Cultura.

Vicent Granel ha assenyalat que, a més de les representacions de dansa, “el vessant formatiu també tindrà el seu protagonisme en el festival amb tallers que duran a terme alguns dels artistes a les aules de l'Escola Municipal de Dansa del Centre Municipal de les Arts”.

El regidor de Cultura ha declarat “estar molt content de la col·laboració entre l'àrea de Cultura i el Centre Municipal de les Arts per a reforçar, més encara, l'aposta de Borriana per la dansa i que aquest art en què es formen moltes persones dins de l'Escola de Dansa arribe als nostres carrers”.

Igualment, ha subratllat la importància que el festival “tinga la plaça Major, lloc emblemàtic dels borrianencs, com a escenari urbà, perquè totes les propostes arriben al major nombre de públic possible”.

El desenvolupament del festival Dansa O en l'espai urbà, ha continuat, pretén “aconseguir nous espectadors i aficionats a la dansa i crear nous públics amb l'experiència de seguir els espectacles en viu i amb proximitat”.

Així, les representacions faran el pas des de les sales o espais convencionals a l'escenari urbà, per a un accés lliure per a tota la ciutadania. “Un dels objectius d'aquestes activitats és acostar la dansa al gran públic i que les persones puguen tindre una experiència artística en un lloc de representació no convencional”, ha manifestat Granel.

Companyies

Cinc companyies formaran l'elenc d'aquest primer festival: Mareja Dansa, Iván Amaya, Clandestina, Takiri Art Company i Samuel i Lorena.

El pròxim 29 d'abril, coincidint amb el Dia Internacional de la Dansa, es presentarà de manera oficial Dansa O i es donaran a conèixer els horaris, espectacles i tallers de les dos jornades del festival, que es faran públics en les activitats organitzades també conjuntament pel Centre Municipal de les Arts Rafel Martí de Viciana i l'Oficina d'Activitats Culturals en commemoració del dia de la dansa.