Ho farà la nit del dissabte amb el seu espectacle “Botifarra a banda” en el qual interpretarà el seu repertori acompanyat per la Agrupació Filharmònica Borrianenca i la Rondalla de la Costera


La regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Borriana ha presentat la programació especial que aquest any s'ha dissenyat per a la celebració del 9 d'Octubre que tindrà lloc durant el cap de setmana a la capital de la Plana Baixa. I en aquesta ocasió, un dels plats forts de les celebracions serà l'actuació de Pep Gimeno “el Botifarra”, que la nit del dissabte a partir de les deu i mitja de la nit actuarà junt a la Rondalla de la Costera i l'Agrupació Filharmònica Borrianenca en el Teatre Payà.
En la presentació sobre els actes especials de commemoració del 9 d'Octubre, el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Borriana, Vicent Granel, ha explicat que “per segon any consecutiu, seguim amb la recuperació del 9 d'Octubre que durant anys passava desapercebut quant a l'oferta cultural. Volem donar-li la importància que li correspon i després que el passat any ja vam fer les primeres passes, aquest any anirem més enllà amb el concert del “Botifarra” que és tot un referent de la música tradicional valenciana i que esperem que oferixca gran espectacle al costat de la Filharmònica de la nostra ciutat”.

Per la seva banda, l'actual directora de la Agrupació Filharmònica Borrianenca, Norma Comes, ha explicat que “portem diversos mesos treballant amb les cançons de el “Botifarra” en aquest projecte de tocar al costat d'ell, que per fi és una realitat i que fa una il·lusió especial”. Segons ha explicat Comes, “la qual cosa podrem veure el dissabte en l'escenari del Payà és un doble símbol de la tradicional musical valenciana, ja que d'una banda comptem amb la presència de Pep Gimeno que és un referent en aquest camp, i per una altra es fusiona amb un dels elements més recognoscibles de la nostra història musical com són les Bandes”. Si a més se li suma la presència de la Rondalla de la Costera que habitualment acompanya a Gimeno, Comes creu que “estem davant un espectacle que ningú hauria de perdre's”.
Finalment, Granel ha recordat que les entrades “segueixen a la venda en l'establiment Buraudio de la ciutat, a un preu de tan sols cinc euros, amb el que intentem que tot tipus de públic tinga accés a un espectacle d'aquestes característiques a un preu assequible, amb el que també obrim encara més si cap les portes del Payà a la totalitat de la ciutadania”.
Per a la jornada del diumenge, el departament de Cultura també ha volgut preparar un dia diferent per als veïns i veïnes de Borriana. A més del lliurament de la Medalla d'Or de la Ciutat a l'assemblea local de Creu Roja i l'acte d'homenatge als funcionaris públics que es jubilen aquest any, tindrà lloc una desfilada pels principals carrers de la ciutat que pretén aglutinar diferents expressions culturals valencianes. Així, tal com ha explicat Granel “hem volgut sumar al màxim d'associacions locals perquè s'uneixin a través de les diferents expressions culturals típicament valencianes, així que per un dia tant important per al País Valencià comptarem amb la colla de dolçainers i tabals, el grup L'Arenilla i les seues danses o els “gegants i cabuts” de la ciutat perquè siga un dia realment diferent i se li done la importància que mereix”.