Concierto de la Jove Orquesta de Castelló a Borriana
  • Les entrades gratuïtes estan disponibles en la web entradesborriana.com des d'on es podran descarregar directament per a imprimir-les o guardar-les en els dispositius mòbils
  • L'orquestra estarà dirigida per Íñigo Pírfano i presentarà un programa d'alta qualitat per a commemorar el 25è aniversari de la formació
  • L'esdeveniment estarà adaptat a la normativa sanitària vigent

 

La Jove Orquestra Simfònica de Castelló oferirà un concert dimecres que ve dia 28 de juliol a les 20h al Teatre Payà, organitzat per l'Ajuntament de Borriana, en què es podrà escoltar l'Obertura de Guillermo Tell, de Rossini, i la Simfonia número 4, de Bruckner. En aquesta ocasió l'orquestra estarà dirigida per Íñigo Pírfano i presentarà un programa d'alta qualitat per a commemorar el 25è aniversari de la formació.

La Jove Orquestra Simfònica de Castelló és una institució d'àmbit cultural que va ser fundada en 1995 per a joves músics de fins a vint-i-cinc anys, principlament de Castelló ciutat i de la província. Està orientada a la formació o l'enriquiment de la seua educació musical, donant als joves l'oportunitat d'aprendre molt més, com a complement de les aules, i treballar com a professionals.

L'orquestra ha tocat als auditoris més acreditats de l'estat espanyol i també de tot Europa, i destaca l'actuació en la Sala Daurada del Musikverein de Viena. La formació ha sigut dirigida, com a directors titulars, per Sergio Alapont i Pablo Marqués, i han sigut convidats a la direcció batutes destacades com Michelle Camat, Fausto Fungaroli, José Luis López Antón, Mikael Celda, Rafael Albiñana, Marcel Ortega o Isabel Rubio.

En aquesta ocasió el director serà Íñigo Pírfano, un dels directors més importants i influents del panorama actual. Nascut a Bilbao en 1973 pertany a la generació de directors d'orquestra que combina l'energia desbordant de la joventut amb la maduresa pròpia d'una experiència professional ja consolidada.

Llicenciat en Filosofia per la Universidad Complutense de Madrid, va estudiar Direcció d'Orquestra, Cor i Òpera a Àustria i Alemanya amb els mestres Karl Kamper, Karl-Heinz Bloemeke, Sir Colin Davis i Kurt Masur. Va ser fundador de l'Orquestra Acadèmica de Madrid, i el seu director musical durant quinze anys.

Per la seua labor al capdavant d'aquesta formació, va ser guardonat en 2012 amb el 'Premi Lideratge Jove' per la Fundación Rafael del Pino. Ha treballat com a director convidat a Europa i Llatinoamèrica en gran quantitat d'orquestres. A més, ha dirigit també muntatges operístics i és escriptor, conferenciant i divulgador de temes relacionats amb la música.

Les entrades gratuïtes per al concert estan disponibles en la web www.entradesborriana.com des d'on es podran descarregar directament per a imprimir-les o guardar-les en els els dispositius mòbils. L'esdeveniment estarà adaptat a la normativa sanitària vigent.