Jose Giménez Borriana

- Giménez ha sigut nominat a millor intèrpret masculí de dansa per la producció ‘Âtman, el Comiat’


Els Premis Max a les Arts Escèniques han fet pública la llista de nominacions per a la XXIV edició, que comptarà amb representació borrianenca en la gala. I és que el professor de l'Escola de Dansa del Centre de les Arts Martí de Viciana, José Giménez, està nominat a millor intèrpret masculí pel seu treball en la producció de ‘Âtman, el Comiat’.

José Giménez ha mostrat la seua satisfacció per la nominació, i ha assegurat que “no s’ho esperava, i la veritat és que ha sigut tot un regal a la meua edat, poder tornar a ballar amb la que havia sigut la meua companyia i amb gent tan competent”. “Mai he buscat reconeixements, però me n'he alegrat molt, ja que és un honor estar nominat al costat d'altres professionals de gran nivell”, ha afirmat.

Sobre aquest tema, Giménez ha explicat que “és una sorpresa, però alhora ho sent com un reconeixement, molt positiu també per al centre en què impartisc classes i en el qual, com altres companys, l'alumnat es nodreix de l'experiència professional artística del professorat”.

Per part seua, l'edil de Cultura, Vicent Granel, ha volgut donar l'enhorabona a Giménez per la seua nominació i, sobretot, pel treball que realitza a l'escola de dansa de la ciutat, que “ara es nodreix d'un ballarí amb una nominació als Premis Max, exemple de la qualitat del nostre professorat en el centre”. Per això, el ple municipal de l'Ajuntament de Borriana ha felicitat oficialment Giménez aquesta setmana.

Giménez ja porta 15 anys com a professor en el Centre de les Arts Martí de Viciana i, als 60 anys, continua demostrant les ganes de treballar, tant a nivell professional i artístic, com en l'àmbit de la docència.

Âtman, el Comiat

La producció per la qual ha estat nominat José Giménez va ser l'aposta de Ananda Dansa, la companyia valenciana de dansa contemporània més longeva que majors reconeixements ha rebut al llarg de la seua trajectòria, i que va estrenar per a posar punt final a la seua vida artística. La coreògrafa Rosángeles Valls, directora i cofundadora de Ananda Dansa, va ser l'encarregada de confiar en Giménez per a 'Âtman, El Comiat' (Âtman és ànima en sànscrit i comiat en valencià significa això mateix, comiat, a més de llicència o permís per a anar-se).

Després de 38 anys d'existència, i d'haver actuat en més de 25 països, Ananda Dansa s'ha consolidat com una de les més importants companyies de l'Estat espanyol en el repertori de creació contemporània.

Així, amb 'Âtman, el Comiat', la veterana companyia s'acomiada reflexionant sobre la mort per a celebrar un cant a la vida, tractant la tragèdia de les dones que cada any pateixen la violència a mans de les seues parelles i sobre la superació dels terribles records per a refer de manera neta les seues vides. Un trànsit, per tant, de la foscor a la llum.