Publicado el libro con los trabajos de las ganadoras de las investigaciones históricas de 2018 y 2017
  • Pels treballs sobre ibers i romans a la Plana Baixa d'Andrea Zamarro i una aproximació a la Borriana romana en el territori de Saguntum de Sara Huertas

  • Aquesta publicació, suposa el tancament d'una etapa en la convocatòria dels premis Ciutat de Borriana, que a partir d'enguany, 2020, han iniciat un nou format


L'Ajuntament ha publicat un llibre amb dos treballs que van obtindre el premi ‘Ciutat de Borriana d'Investigacions Històriques’, en les edicions de 2016 i 2017, concretament, en la categoria general de l'any 2018 i en la categoria ‘Francesc Roca i Alcaide’ dirigida a estudiants de l'UJI de 2017.

El llibre editat per l'arxiu municipal de l'Ajuntament i prologat pel director del museu arqueològic municipal de Borriana, José Manuel Melchor, conté els treballs sobre «Ibers i romans a la Plana Baixa» d'Andrea Zamarro, guanyador del premi ciutat de Borriana d'Investigacions Històriques en la categoria general, any 2018, i el treball sobre «Aproximació a l'estudi de la Borriana romana en el territori de Saguntum» de Sara Huertas, guanyador del premi en la categoria Francesc Roca i Alcaide de l'any 2017.

El regidor delegat de Cultura, Vicent Granel, ha manifestat que aquesta publicació, suposa “el tancament d'una etapa dins de la convocatòria dels premis Ciutat de Borriana, que a partir d'enguany, 2020, han iniciat un nou format”.

Granel ha recordat que des dels seus inicis en 2014, “n’han sigut molts, els treballs que han arribat a participar, amb l'objectiu de donar a conèixer la nostra història i patrimoni”.

L'any 2016, ha indicat, “també vam fer un pas en l'apartat acadèmic amb la incorporació de la categoria ‘Francesc Roca i Alcaide’, destinada a estudiants de la Universitat Jaume I que realitzaven estudis vinculats al Departament d'Història, Geografia i Art”.

Així, des d'aquest moment, el premi ha comptat amb la col·laboració i el segell de qualitat de l'UJI en la tasca d'anàlisi i selecció dels premiats. Ara, ha conclòs el regidor de Cultura, “s'obri una nova etapa del premi, en què es premia el projecte d'investigació, a fi que el procés d'investigació siga remunerat per a comptar amb un treball definitiu més complet”.

Currículum de les autores

Andrea Zamarro Falcó és llicenciada en Humanitats per la Universitat Jaume I (2003 – 2008), Màster de Ciències de l'Antiguitat i l’Edat Mitjana per la Universitat Autònoma de Barcelona (2008 – 2010) i Màster d'Arqueologia per la Universitat de Barcelona (2010 – 2012). Amb més de deu anys d'experiència professional com a auxiliar d'arqueologia i investigadora, cal destacar la seua participació en l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica, Iberia Graeca, Ajuntament d'Ademús i Museu Arqueològic de Borriana.

Des de 2018 compagina el seu treball com a arqueòloga amb el de tècnica superior en Guia, Informació i Assistència Turística (COSDA, 2016 – 2018) divulgant el patrimoni artístic, històric i arqueològic de la província de Castelló.

Sara Huertas Albaladejo és graduada en Història i Patrimoni per la Universitat Jaume I (2013-2017). Doble titulació en Estudis Interculturals (2017-2018). Màster en Història de l'Art i Cultura Visual per la Universitat de València i la Universitat Jaume I de Castelló (2018-2019). Estudiant del Màster Universitari en Professorat d'Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, Formació Professional i Ensenyament d'Idiomes i del Doctorat en Història de l'Art a la Universitat Jaume I (2019).

Actualment, les seues línies d'investigació se centren en la iconografia i representació del poder, l'estudi del retrat en el segle XVIII i l'art efímer en els segles XVIII i XIX.