El Belén de Playmobil a partir del viernes 11 de diciembre
  • El pessebre es podrà visitar a partir de demà i permanentment durant les vacances de Nadal en la vidriera del Centre Municipal de Cultura la Mercè


L'Ajuntament de Borriana inaugura demà divendres, dia 11 de desembre a les 19h al CMC la Mercè, el pessebre de Playmobil, una composició amb un clar accent borrianenc, ja que el muntatge l'han dut a terme quatre col·leccionistes locals, tots ells membres de l'Associació Espanyola de Col·leccionistes de Playmobil Aesclick.

Pablo Granell, David Vázquez, Carlos Simó i Francisco Guerola han plantejat diversos tipus d'escenes per a fer una gran composició. A l'escena del Naixement, l’acompanyen les escenes tradicionals de l'Anunciació, l'arribada de Josep i Maria a Betlem, l'Adoració dels pastors o el viatge de Reis Mags de l'Orient.

També apareixen escenes representatives de l’època, com ara l'antic Egipte, el castell romà i la recaptació dels impostos, una zona portuària i diverses escenes de Betlem, amb zones de cultiu i horts, mercats i representacions dels oficis artesanals de l'època.

A totes aquestes escenes les acompanyen, perfectament adaptades en la composició general, alguns anacronismes, com ara una banda de música, un circ ambulant, el Pare Noel amb un arbre de Nadal o un grup de xiquets fent una carrera de sacs. A més, els visitants hauran de buscar el ‘caganer’ que també apareix al betlem.

El pessebre es podrà contemplar a partir de demà, de manera permanent, durant totes les festes de Nadal ja que està situat a la vidriera del CMC la Mercè i és pot vore des de l'exterior.