Repique de campanas y carcasas para celbrar el 75 aniversaroi de la reconstrucción del campanario de Borriana
  •  Demà dia 10 de novembre es compliran 75 anys de la col·locació de l'última pedra de la torre
  • La mostra, ‘El Campanar: memòria d’una reconstrucció 1942-1945’ encara està oberta
  • L'Ajuntament ajorna algunes activitats commemoratives previstes per a aquest mes de novembre

  Amb un vol de campanes i el llançament de 75 carcasses a les 12.30 hores l'Ajuntament de Borriana celebrarà demà l'efemèride del 75 aniversari de la reconstrucció del campanar de Borriana.

Precisament demà, 10 de novembre, es compliran 75 anys de la col·locació de l'última pedra de la torre campanar del municipi, acte que posava fi a les obres de la reconstrucció que es van iniciar al març de 1942 i van acabar l’esmentat dia 10 de novembre de l'any 1945.

El repicar de campanes seguit de les carcasses, juntament amb l'exposició ‘El Campanar: memòria d’una reconstrucció 1942-1945’, marquen el punt de partida de la commemoració de l'efemèride amb diverses activitats i iniciatives amb la torre com a protagonista que s'estendrà al llarg d'un any.

No obstant això, l'edil de Cultura, Vicent Granel, ha explicat que donades les circumstàncies sanitàries actuals i tenint en compte les resolucions de la Generalitat Valenciana que estableix mesures addicionals de prevenció específiques per sectors amb la finalitat de fer front a la crisi sanitària ocasionada per la Covid-19, l'Ajuntament, ha decidit, “per les seues característiques pròpies, optar per ajornar algunes de les activitats previstes pendents aquest mes per a la commemoració”.

Concretament, se suspenen i ajornen les visites al Campanar del 14 i 15 de novembre, el concert de campanes del 15 de novembre, i la taula redona prevista per al 29 de novembre”.

L'exposició El Campanar: memòria d’una reconstrucció 1942-1945, sí que estarà oberta en la sala d'exposicions del Centre Municipal de Cultura la Mercè, ja que permet controlar l’accés i les visites estaran adaptades a la normativa sanitària vigent. Granel ha convidat tota la ciutadania a visitar l'exposició, ja que és una gran oportunitat per a “conèixer la història de l'emblema del nostre poble i conèixer, per primera vegada, documents inèdits que ens faran conèixer més dades sobre el nostre patrimoni”.