El Primer Festival Borriana en Dansa, organitzat pel Grup de Danses Tradicionals L´Arenilla i la Regidoria de Cultura, omplirà de ball i música tradicional els exteriors del Centre Municipal de Cultura La Mercé aquest pròxim diumenge 1 de maig.

 

 

 

 Aquest esdeveniment ha sigut presentat en roda de premsa pel regidor de Cultura, Vicent Granel, i per Carlos Martí i Begoña Tarazona, responsables del Grup de Danses Tradicionals L´Arenilla de Borriana.

 

 

 

En aquesta mostra de folklore valencià participen el Grup de Danses Algadins d'Algemesí, el Grup de Danses de Morvedre, procedent de Sagunt, i el Grup de Danses Tradicionals L´Arenilla de Borriana.

 

 

 

El festival començarà a les 17'30 hores en la Plaça Major del municipi, on es concentraran els tres grups participants. Seguidament iniciaran una desfilada fins als exteriors del CMC La Mercé, on cadascun d'ells realitzarà una actuació que mostrarà els balls i danses tradicionals de les comarques de Castelló, València i Alacant.

 

 

 

L'acte finalitzarà amb el ball conjunt del ball típic de Borrriana, L´Arenilla. Aquest festival inclou també les jornades de ball tradicional que es realitzaran els dies 2 i 4 de maig en el CMC La Mercé, on alumnes de primària dels diferents centres educatius de Borriana acudiran per a participar en tallers impartits pel Grup de Danses Tradicionals l'Arenilla.

 

 

 

El regidor de Cultura, Vicent Granel, ha assenyalat que “des de la Regidoria de Cultura i el Grup de Danses L´Arenilla hem cregut convenient que el folklore valencià acompanye la celebració de les Creus de Maig aquest pròxim diumenge. Volem que aquest festival torne a nàixer de la mà de L´Arenilla i que aquest primer pas continue any rere any, per açò esperem que tinga un acolliment positiu”.

 

 

 

Per la seua banda, Carlos Martí responsable del Grup de Danses L´Arenilla, ha explicat que “enguany hem volgut començar d'una manera modesta quant a quantitat i proximitat dels participants. La nostra idea és portar a grups de la Península i d'Europa en pròximes edicions, ja que volem anar diversificant aquest festival. Convidem a tota la gent a gaudir d'aquest mostra de folklore valencià”.