El Festival Maig Di Gras arriba a Borriana el pròxim 6, 7 i 8 de maig amb una àmplia programació que acostarà la música i la cultura de Nova Orleans al municipi. Actes musicals, culturals i gastronòmics conformen aquest esdeveniment, la programació prèvia del qual ja s'està desenvolupant en diferents punts de la localitat.

 

 

 

Aquest festival, que tindrà lloc en els carrers i en la Terrassa Payá, ha sigut presentat en roda de premsa per l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, el regidor de Cultura, Vicent Granel, el regidor de Turisme, Santiago Zorío, i per Ferran Calatayud i Vicent Aleixandre, de l'Associació Cultural Soul Explosion.

 

 

 

Aquest festival, organitzat per l'Associació Soul Explosion i l'Ajuntament del municipi, naix amb la vocació de convertir-se en una cita anual amb la música negra per a veïns i visitants i per al públic familiar. La música de carrer en format de Brass Band, les sessions de música en directe i els concerts d'estils com el jazz, el soul, el funk, el blues, el reggae, el rock and roll o l'hip-hop formen l'apartat musical d'aquest festival, en el qual destaca la participació de dj's vinguts de Nova Orleans o de Granada, a més d'artistes musicals de la província i de València.

 

 

 

Exposicions de guitarres artesanals o de làmines serigrafiades de música swing, una fira de productes relacionats amb la música en vinil, així com dos documentals de directors de renom com l'americà Richard Barber o el basc Fermín Muguruza són algunes de les cites assenyalades de la programació del Maig Di Gras. També s'han organitzat diferents activitats dirigides als més xicotets perquè comencen a familiaritzar-se amb la música.

 

 

 

Respecte a l'espai dedicat a la gastronomia, s'ha programat un French Market i una Zona Foddie, una zona de Food Trucks i dos tallers de cuina típica de Nova Orleans.

 

 

 

El regidor de Cultura, Vicent Granel, ha explicat que “aquest esdeveniment és una aposta seriosa per la cultura perquè volem que Borriana tinga un festival propi que atraga a tot tipus de públic, i especialment al familiar. De fet, no existeix un festival de música negra a nivell autonòmic, la qual cosa ho converteix en un projecte original i arriscat. S'està demostrant que aquesta conjunció entre associacions i Ajuntament està funcionant molt bé”.

 

 

 

 

 

L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha assenyalat que “aquest festival és una altra de les opcions que ofereix Borriana per al cap de setmana vinent. Estem treballant perquè la cultura, les festes i el turisme vagen de la mà i ho facen amb la col·laboració de les associacions, i aquest festival és una bona mostra d'açò. Convidem a veïns, veïnes i visitants a descobrir i gaudir de la programació d'aquest festival”.

 

 

 

Per la seua banda, Ferran Calatayud, de l'Associació Soul Explosion, ha destacat que “la idea del festival és acostar la cultura i la música de Nova Orleans a Borriana, ja que hem vist moltes similituds entre ambdues ciutats respecte a la tradició de la música en el carrer i el clima. Per açò, pensem que aquest festival pensat per al públic familiar s'adaptarà molt bé a Borriana”.

 

 

 

 

 

 

L'organització del festival ha recomanat seguir la programació del festival a través de les xarxes socials o a través del seu blog http://maigdigrasborriana.blogspot.com.es