L'alcaldessa, Maria Josep Safont, ha proposat a tots els membres de la corporació el nomenament com a Fill Predilecte de la Ciutat de l'artista faller borrianenc José Pascual Ibáñez, ‘Pepet’, referent indiscutible en el món de les falles pel seu enginy, ironia i atreviment, amb el disseny i la construcció de falles amb molt de risc però sempre amb un equilibri encertat.

La sol·licitud per a incoar l’expedient administratiu perqu siga atorgat el títol de Fill Predilecte de la Ciutat a José Pascual Ibáñez ha sigut signada per la totalitat de membres que formen la corporació municipal, regidors i regidores de tots els grups polítics. Així doncs, la petició s’ha fet per unanimitat dels membres de la corporació.

Segons ha precisat l’alcaldessa, després de la sol·licitud unànime, iniciarem els tràmits pertinents per a l’esmentada concessió, i ha volgut destacar les extraordinàries qualitats artístiques de Pepet i la seua indiscutible consideració pública dins i fora de la nostra ciutat.

Pepet és un referent universal en el món de les falles, reconegut i admirat pels seus companys del Gremi d’Artistes Fallers, tant de València com de Borriana, per les comissions falleres i per tot aquell que té alguna relació amb les falles des de qualsevol vessant”, ha afirmat orgullosa l’alcaldessa de Borriana.

També ha manifestat que el reconeixement a Pepet vol ser, alhora, “un reconeixement a l'escola borrianenca d'artesans i artistes fallers i a tot el que suposa la seua aportació per a Borriana, tant des del vessant artístic com econòmica”.

Semblança

El borrianenc José Pascual Ibáñez, conegut popularment per l'hipocorístic Pepet, ha sigut el primer artista faller borrianenc que va plantar una falla de categoria especial a la ciutat de València, en 1970, ara fa cinquanta anys, amb dos primers premis en aquesta categoria, 1976 i 1979.

Al llarg de la seua carrera com a artista faller va plantar en total vint-i-vuit falles de la categoria especial, encara ara un rècord no superat per cap artista faller. Ha sigut l'únic artista borrianenc que ha plantat la falla principal de l'Ajuntament de València i, a més, en dos ocasions, en 1995 i en 1996.

Capdavanter entre el grup d'artistes fallers de Borriana, va iniciar el camí i va obrir les portes a les generacions més reeixides d'artistes fallers de la nostra ciutat, que avui en dia formen el Gremi Provincial d'Artesans i Artistes Fallers amb seu a Borriana. No es pot entendre l'èxit dels últims temps dels artistes borrianencs sense el mestratge de Pepet.