La confraria de Sant Blai aconsegueix aquest any, després de molt esforç i il·lusió, una campana històrica que acompanyarà el dia a dia de Sant Blai, patró de la ciutat de Borriana.

El proper divendres 13 de desembre a les 18 hores a l'ermita de Sant Blai es durà a terme la benedicció de la campana. Seguidament, s'inaugurarà el tradicional i impressionant betlem de Nadal a la mateixa església del patró a les 18.30h i la coral musical del Centre Especialitzat en l'Atenció a Majors de Borriana (CEAM) posarà fi a la vetlada amb un concert de Nadal.

La composició del betlem, elaborada pel borrianenc José Luis Ribes, president de la confraria, ofereix -amb gran detall- un repàs cronològic de tots els passatges previs al naixement de Jesús, amb figures en moviment, un riu amb aigua, diverses altures, perspectives i una completa il·luminació. També inclou escenes costumistes pròpies del poble com la Font del Vi que se celebra el dia del nostre patró i recreacions de la collita de la taronja que ja van ser incorporades en anys anteriors. S'inclouen també, un betlem amb moviment i llum de Juan Poré a l'altar de la Mare de Déu dels Dolors, un betlem de Playmobils a l'altar del Carme i un pessebre a l'altar dels Desemparats.

Jose Luís Ribes, a més, assenyala que "gairebé tots els sants van acompanyats d'una campana i des de fa anys, la nostra confraria lluita perquè el nostre patró en tinga una que marque un abans i un després en el patrimoni històric de Borriana. Aquest any hem aconseguit que estiga a la vista de tots. Una campana que pot ser visitada per tots els borrianencs, ja que no es penjarà a la torre i que, a més, en les dates que estem, donarà vida al betlem que cada any muntem a l'ermita. Estem realment il·lusionats i molt contents de la gran acollida ciutadana. Ja són molts els col·legis que han cridat a la confraria per saber quan podran anar a veure la campana i el monumental pessebre.

És un somni fet realitat per a nosaltres" El regidor de Cultura, Vicent Granel, convida a tots els borrianencs a participar el divendres en la inauguració, així com a visitar la campana i el betlem de Sant Blai durant les festes de Nadal en horari de dilluns a divendres de 16.30h a 18.30h i els dissabtes, diumenges i festius de 17h a 19h, tant de forma individual o per a grups d'escolars dels centres educatius de Borriana. Els dies 31 de desembre, 1, 5 i 6 de gener, l'ermita estarà tancada.