Amb motiu de la commemoració del dia Internacional contra la Violència de Gènere (25N), la Regidoria d'Igualtat ha organitzat diverses activitats i tallers dirigits als xiquets i xiquetes de tercer i quart de Primària de tots els centres educatius de Borriana.

Al mes de novembre, han estat moltes les reflexions que s'han anat realitzant de diferents formes i a diferents nivells dins i fora de les aules. Amb la gimcana "Festa pels bons tractes" que s'ha realitzat de 9.30h a 13h a la Terrassa Payà, s'ha iniciat un dels dies més important pel que fa a la problemàtica social que suposa la violència de gènere.

Al llarg del matí, els joves han estat artífexs d'aquest projecte cooperatiu que ha finalitzat amb la construcció, instal·lació i muntatge del projecte artístic de prevenció comunitària de la violència de gènere coordinat pels Cicles Formatius de grau mitjà de Fusta, Moble i Suro i de grau superior d'Artista Faller i Construcció d'escenografíes de l'IES Jaume I de Borriana, amb l'ajuda de la Reixa serralleria i Fusteria Carpindema.

La unió de les diferents conclusions dels tallers realitzats per l'alumnat i associacions com la Fundació Àngel Tomàs, Agrupament Escolta, Creu Roja Borriana, entre altres, s'han plasmat en una paret artística formada per 232 llistons de diferents mides, que han creat un mural atractiu i pedagògic ple de missatges de no violència.

A més, aquesta vesprada a les 19 hores, finalitzarà aquest 25-N reivindicatiu amb una concentració ciutadana a micro obert contra la violència masclista a la mateixa Terrassa Payà, en la qual s'anomenaran totes les dones víctimes de violència de gènere al nostre país. Una oportunitat ciutadana per participar i intentar millorar les eines que es necessiten per ajudar les milers de dones que viuen aquesta situació dia a dia.

La programació del mes de novembre, oberta a la ciutadania, finalitzarà els dies 27 i 29 de novembre amb una xarrada formativa a l'Auditori Juan Varea dirigida als docents dels centres educatius, amb el títol "Prevenció de violència de gènere en les relacions adolescents" impartida per la docent Carmen Ruiz Repullo.

Per apuntar-se, enviar un correu a igualdad@burriana.es o crfidar a el telèfon de l'Ajuntament 691674229.