Diumenge passat la Casa de la Cultura va viure un concert únic amb el músic internacional Llorenç Barber, al costat de la banda de música de la ciutat. Una oportunitat que el músic valencià no va voler desaprofitar per a dedicar el concert al seu company, «el pare de l'avantguarda musical, i en el qual molts ens hem fixat per portar el nom de la música valenciana molt més enllà».

Barber va iniciar la seva actuació amb un discurs emotiu i basat en la figura de Carles Santos i la filosofia que conté la seva música. Durant la interpretació, Barber va tornar a nomenar Santos diverses vegades mentre realitzava tocs de campanes.

El músic valencià Llorenç Barber va oferir un particular concert, en el qual va col·laborar l'Agrupació Filharmònica Borrianenca, i la soprano, Montserrat Palacios. Una conjunció de música, campanes, estrèpits, i sobretot, molta creativitat que no va deixar indiferent a cap de les persones que va voler assistir a aquest «experiment sonor" que "avui hem gaudit tots junts, i que ens portarem a les nostres vides», va assegurar Barber.

El claustre de La Mercè va ser l'escenari, i mentre Barber va realitzar diferents tocs de campanes i sons, des d'un altre punt els músics de la banda emetien sons, mentre la soprano conjugava tots els moviments.

Llorenç Barber i Carles Santos van rebre el passat mes de juny la distinció dels Premis Bankia al Talent Musical que lliura l'entitat bancària amb la col·laboració de l'Institut Valencià de Cultura (IVC) i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV). El premi va reconèixer les carreres musicals dels dos creadors musicals, tots dos músics avantguardistes, que van ser, entre altres coses, pares del Ensems, Festival Internacional de Música Contemporània de València.

Llorenç Barber va ser el gran introductor del minimalisme musical a l'Estat Espanyol, i des de finals dels anys 60 del segle XX va ser dels primers músics espanyols que va entrar en contacte amb els grans músics, pioners i investigadors musicals més avançats d'Europa.