La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Borriana, conjuntament amb la Mostra RECLAM, ha programat per al pròxim diumenge al CMC La Mercè de Borriana a les 18 h, un espectacle infantil amb participació activa. Es tracta d’un senzill i original espectacle d'ombres, dirigit i orquestrat per la Viajante Ambulante, amb aire de circ i aroma de fira, que pretén acostar, bonament i amb humor, a tots els públics, un poc de l'obra de poetes i d'artistes que van fer i segueixen fent avantguarda artística. La Cine-Maleta és a més un espai de creació on l'espectador no solament es diverteix veient, sinó també fent les seues pròpies siluetes i participant activament en la funció.                                                        "Vinga  a veure el primer cinema-poema de la història! Aprenga com es fa una silueta, comprenga el per què d'una mala ombra i apadrine amb entusiasme un poema del nostre poeta del dia:
Ramón Gómez de la Serna! La Cine-Maleta és un espectacle divertit on vostè, el seu xiquet, la seua sogra, la seua dida o qui vulga que l’acompanye, poden convertir-se, sense moure un dit, en protagonistes de la vetlada."

L’obra és una “performance” poètica un espectacle d'art menor amb bombo i plateret. Un espectacle que pertany al gènere xic per, per la seua no excessiva durada (una hora si fa no fa), l'escassa transcendència del seu contingut o per la senzillesa del seu argument, amb pocs personatges i un sol decorat. L'objectiu d’este grup de dones és el d'acostar al públic una mostra de l'obra de poetes i artistes que  van fer i segueixen fent avantguarda per a que l'espectador es divertisca i participe activament en la funció.

La Cine-Maleta és un espectacle de Carmela Major, Pilar Beltrán i Susana Alós.