Fira de l'Associacionisme

El director del Centre Municipal de les Arts Rafel Martí de Viciana de Borriana, Pepe Azpitarte, s'ha citat aquest mateix matí en la Plaça de la Mercè amb el regidor de Cultura, Vicent Granel, i la de Participació Ciutadana, Maribel Martínez per a tancar els últims serrells abans de la celebració de la I Fira de l'Associacionisme i la Cultura de la ciutat, que se celebrarà aquest pròxim dissabte dia 8 en el mateix emplaçament de la Mercè i els carrers adjacents. Després de comprovar la disposició dels espais en els quals se situaran cadascun dels estands de les diferents associacions i col·lectius, tant Granel com Maribel destacaven “un nou exemple de bona coordinació entre diferents departaments municipals a l'hora de dur a terme diferents iniciatives i projectes, ja que com resa el propi lema triat per a aquesta I Fira de l'Associacionisme i la Cultura de Borriana, “Fem Arts, Fem Comunitat”, el gran objectiu és continuar estrenyent llaços entre aqueixos col·lectius i associacions i que la riquesa cultural, patrimonial o social de la nostra ciutat continue creixent i millorant les seues prestacions”.
Durant els últims preparatius per a la Fira, des de la regidoria de Participació Ciutadana, Maribel Martínez explicava que “s'han comprat una quinzena de carpes per a situar-les en la Plaça de la Mercè i així que cada associació i col·lectiu dispose del seu espai informatiu, en una adquisició que creiem que respon també a l'esperit de col·laboració i cooperació de la Fira, ja que a partir d'ara eixos estands estaran sempre disponibles per a qualsevol projecte o activitat duta a terme pel consistori”.
Dins de la programació que ja fa uns dies s'ha tancat amb el treball conjunt de totes dues regidories i especialment del CMA Martí de Viciana, l'activitat s'iniciarà a partir de les 11.00 del matí amb el Mural Participatiu i Col·lectiu en el qual es convida a participar a qualsevol xiquet o xiqueta major d'un any. Mentre a pocs metres, en el Jardí Arqueològic s'oferirà una actuació de la Orquestra de Guitarres, per a posteriorment continuar amb la programació que s'ha coordinat al costat del CMA Martí de Viciana i que comptarà amb un intercanvi amb l'escola de Música A.C La Roca de Vilafamés. El matí es tancarà amb la cercavila que realitzarà la Colla de Dolçainers i Tabaleters de Borriana i l'actuació de Piano en la mateixa plaça de la Mercè, al costat del Mercat. Ja per a la vesprada, i a partir de les 17.00 hores arribarà els combos del CMA i una nova cercavila de la Colla de Dolçainers i Tabaleters i la sessió de punxadiscos a càrrec de Soul Explosion. A pocs metres també es desenvoluparà el taller de l'Associació de Gegants i Cabuts de Borriana i l'actuació del Cor del Conservatori Abel Mus. La completa programació es tancarà a partir de les 18.15 hores amb el taller del Grup de Danses l'Arenilla i les actuacions de Saxos de la CIAC i el CMARMV. Amb les exhibicions de Dansa Contemporània i Dansa Espanyola de l'alumnat del CMA Martí de Viciana i les actuacions finals de nou de la Batukada, el Cor Carnevale i la Orquestra Abel Mus. Pel que respecta a estands informatius , aquestes seran les associacions i col·lectius que comptaran amb el seu espai en el qual oferiran tota la informació sobre cadascuna d'elles: Big Band Borriana, Creu Roja, Cáritas, Afdem, Di-capacitat. Federació Taurina de Borriana, Patetes, Agrupament Escolta de Borriana, Centre Juvenil Porta Oberta, Fedmarbur, Amor en Acció, Projecte Ces, Associació Feminista, Casal Popular, a més de les animacions per a xiquets i xiquetes que durant tot el dia oferiran tant l'Agrupament Escolta de Borriana com el Centre Juvenil Porta Oberta.