cursos para asociaciones

Des de la regidoria de Participació ciutadana juntament amb la Fundació Horta Sud s'ha dut a terme un pla d'enfortiment del teixit associatiu a Borriana amb un total de tres xarrades programades que conformen aquest projecte. El primer curs d'ells tindrà lloc el pròxim 30 de març, el qual recollirà les obligacions documentals i procedimientals de les associacions, els objectius de les quals són que aquestes coneguen la legislació vigent en matèria associativa, que els participants aprenguen els procediments davant l'administració, així com que posen en ordre i al dia tota la seua documentació.

El segon curs, que tindrà lloc el 13 d'abril, estarà dirigit a conéixer les claus bàsiques per a obtindre Certificats Digitals que permetran a aquestes entitats relacionar-se i fer tot tipus de tràmits online amb l'ajuntament i amb altres administracions públiques. Finalment, el tercer curs serà l'11 de maig i en aquest es treballarà amb les associacions perquè coneguen les obligacions fiscals i comptables que tenen.
Les xarrades tindran lloc en el CMA Martí de Viciana a l'aula 211 i comptaran amb una durada de tres a cinc hores aproximadament per sessió.
Per part seua, la regidora de participació ciutadana, Maribel Martínez, ha afegit que “es pretén i s'està apostant per tindre unes associacions i col·lectius apoderats i ben formats perquè tinguen totes les eines per a saber com i què exigir a les administracions públiques”.