I Jornada sobre Associacions

Des de la regidoria de Participació Ciutadana es durà a terme una nova iniciativa per promoure el moviment associatiu a Borriana, de manera que es puga donar visibilitat a totes les associacions i ONG del municipi i aconseguir que queden assentades i integrades dins de la població.
Amb aquesta xarrada, es pretén analitzar com és la situació en la qual es troben les associacions, conèixer les seues necessitats i així, traçar un pla de treball comú per a enfortir i visibilitzar el seu treball en la societat. Però aquesta tasca no acaba ací, sinó que a partir d'aquest moment començarà la labor per a donar a conèixer amb major profunditat les pròpies associacions al conjunt de la ciutadania. Per això, la regidora de Participació Ciutadana, Maribel Martinez ha afegit que “anem a crear un espai específic dins de la web de l'Ajuntament on els veïns i veïnes del municipi puguen acudir i trobar el contacte de les associacions i ong segons les necessitats que presenten, al que a més cal sumar que de cara a un futur proper volem que tinguen un espai propi i més gran dins de la pàgina per a mostrar tant la seua activitat diària com els seus esdeveniments i activitats especials”.
La jornada comptarà amb la presència d'Esther Paulo Forts, Directora de la Fundació Cívica Novessendes, facilitadora de municipis EBC i Membre del grup d'Economia del Ben Comú de Castelló, així com de José Luis Ramos Segarra, llicenciat en dret per la Universitat de València, exercint en l'àmbit de Medi Ambient i urbanístic; i també, amb Pilar Lima Gonzálvez, Diplomada en Treball Social i professora especialista en Llengua de Signes.
L'esdeveniment tindrà lloc el dissabte, dia 17 de novembre, de 9:00h del matí a 13:00h del migdia en l'Auditori Juan Varea de la ciutat. Una jornada per a la qual les associacions interessades hauran inscriure's a través del següent enllaç: https://bit.ly/2oantgn o enviant un mail al següent correu electrònic: maribel.martinez@burriana.es. La mateixa regidora ha volgut a més recordar que “el teixit associatiu de Borriana és en ocasions molt més potent del que pensem, però entenem que part de la ciutadania no coneix al detall tant el nombre i varietat de col·lectius, com les funcions o aportacions que fan a la societat, per això la trobada del pròxim dia 17 de novembre pot ser la primera gran oportunitat per a seguir donant difusió i entenent el paper essencial que cadascuna d'elles juga en la nostra ciutat”.