Al voltant de quaranta representants d'agrupacions locals han participat en les dues sessions que han tingut lloc en les dues últimes jornades en el Saló de Plens municipal


Tal com explicava la regidora de l'àrea de Noves Tecnologies, Maribel Martínez, en la presentació de les sessions que aquest dimecres i dijous han tingut lloc en el Saló de Plens Municipal «la llei ens obliga a partir del pròxim mes d'octubre al fet que qualsevol gestió que realitze una associació o col·lectiu amb l'Ajuntament, haja de realitzar-se i emplenar-se a través del certificat electrònic, per això hem volgut avançar-nos diversos mesos a eixa aplicació de la nova normativa i les hem realitzat abans de finalitzar el mes de maig». I la resposta per part del teixit social de la ciutat de Borriana ha sigut «molt positiva, ja que entre ambdues sessions han sigut més de quaranta els i les representants de diferents associacions els qui han pres part d'aquestes sessions que combinen informació amb formació en l'ús de la coneguda com a signatura digital».
L'empresa encarregada de dur a terme la formació, Centeco, i en aquest cas el responsable del curs J. M. Montoya, han traslladat als i les representants d'associacions tant «l'obligatorietat que a partir del dos d'octubre tindran tots els col·lectius que treballen directament amb el consistori i reben ajudes o subvencions sobre l'ús del certificat digital», com els principals consells a l'hora d'utilitzar-ho i començar a familiaritzar-se amb aquest nou mètode de treball. I és que tal com ha conclòs Martínez, «l'objectiu d'aquestes formacions és, precisament, actualitzar els mètodes de treball i de comunicació entre en l'Ajuntament i la ciutadania, i en aquest cas l'obligació arriba també per llei, així que estem satisfets tant amb la resposta que han oferit a l'hora de participar en la formació, com amb haver-nos avançat a la implantació definitiva de l'ús de la coneguda com a signatura digital»