Balance acondicionamiento caminos Burriana 2022
  • - Dins del pla de condicionament integral dels camins municipals que realitza anualment el consistori

  • - En els últims set anys, la inversió feta pel govern municipal en pavimentació de camins urbans i rurals supera els 3 milions d'euros


L'Ajuntament de Borriana està executant els treballs de pavimentació i millora del camí Vell de València i camí Serratella amb un import de 177.539 euros i han finalitzat les de tres trams del camí Llombai, el pont entre el camí el Caminàs sobre l'AP-7, i diversos trams del camí Santa Pau i de la carretera del Port amb un import que s'eleva a 218.791 euros, segons ha indicat l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, en la visita a les obres que ha realitzat acompanyada pel regidor de Serveis Públics, Vicente Aparisi.

Unes obres licitades en dos lots, 2 i 3, que Aparisi ha emmarcat en les actuacions del pla municipal de condicionament integral de camins relatiu a 2022, i que com ha explicat estaven programades per a executar-se al novembre del passat any però que s'han realitzat aquest mes de gener perquè les empreses adjudicatàries, Becsa i Pavasal, van sol·licitar un ajornament fins a gener al·legant falta de material per a dur-les a terme.

Aquestes dos actuacions se sumen a les realitzades amb la licitació del Lot 1 adjudicat a Aglomerados los Serranos SAU per 158.714 euros, que sí que es van executar l'any passat i que va suposar la millora i condicionament de diversos camins rurals, concretament: el Masquemado, la Pedrera i les Alqueries del Ferrer.

Les tres actuacions suposen una inversió de 555.044 euros i s'emmarquen dins del pla de condicionament integral dels camins rurals que realitza anualment el consistori en el terme municipal, i en concret el passat any 2022. La majoria són vies de comunicació secundària que suporten molt de trànsit agrícola i també com a vies alternatives entre diferents zones del municipi, alhora que serveix d'accés a les finques de cultius de cítrics.

A més, ha assegurat que en aquests últims set anys, la inversió feta pel govern municipal en pavimentació de camins urbans i rurals “supera els 3 milions d'euros”, entre el quals ha destacat que s'han pavimentat l'Escorredor, Menéndez i Pelayo, el pàrquing del centre de salut II o l'accés al CEIP Josep Iturbi, entre molts altres.

I és que, ha assenyalat el regidor, l'Ajuntament reserva cada any un apartat del pressupost per a les millores i condicionament de la xarxa dels camins del terme municipal que es deterioren contínuament per l'efecte del trànsit pesat, de l'aigua i del temps. Sobre aquest tema ha avançat que en breu el govern local donarà a conèixer les obres de millora de camins municipals que necessiten ser escomesos i que es projectaran per a l’exercici actual.

Aparisi ha indicat que el paviment de molts vials ha de “millorar-se constantment amb actuacions integrals de regeneració, que els retornen les condicions adequades de funcionalitat i servei que necessiten d'una manera efectiva i amb garantia suficient de durabilitat”.

Es tracta, ha manifestat Aparisi, d'unes actuacions que contribueixen “al manteniment i desenvolupament sostenible de les zones rurals del municipi i posen en valor el seu entorn natural", i estan dirigides a “afavorir la seguretat viària, l'accessibilitat, la mobilitat sostenible o el condicionament de zones d'interès”, ha puntualitzat.

Per a Vicent Aparisi, l'actuació en els camins del municipi “és de tal envergadura” que l'Ajuntament ha comptat al mateix temps amb les tres empreses d'aglomerats que fan treballs a la província de Castelló, Becsa, Pavasal i Aglomerados los Serranos “per a poder finalitzar l'asfaltat de tots els camins al més prompte possible”.

Les actuacions contemplen, entre altres treballs, el desbrossament i neteja de marges, obres de drenatge, demolició del ferm existent i execució d'una nova capa de redolament d'aglomerat asfàltic. Les obres s'ajusten al traçat actual dels camins, en els quals es milloren i s’homogeneïtzen amplàries, que alhora no impliquen la construcció de nous traçats.