- Ahir diumenge l'alcaldessa i el regidor d'Educació, tècnics del consistori i Policia Local van revisar els centres educatius de la ciutat i altres infraestructures per a avaluar l'abast dels danys en diferents immobles municipals

- Des del govern local i els serveis tècnics municipals s'estan fent les valoracions en les infraestructures afectades com ara la Casa de Cultura, centres educatius, instal·lacions esportives, obres en marxa, infraestructures viàries...


L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ja s'ha posat en contacte amb Subdelegació de Govern per a sol·licitar la declaració de zona catastròfica per a Borriana per les conseqüències registrades després de l'episodi de pluges intenses i persistents que es van produir durant divendres passat i dissabte 11 i 12 de novembre en la localitat, que van assolir els 263,8 litres per metre quadrat i que han ocasionat danys de consideració.

El temporal de pluja i la quantitat d'aigua que ha caigut en molt poc de temps ha superat la capacitat de drenatge i ha produït inundacions en habitatges en diferents zones dels poblats marítims i en nombrosos carrers amb vehicles bloquejats i despreniments en façanes.

Safont ha indicat que des de Presidència de la Generalitat Valenciana també “ens han sol·licitat la valoració dels danys per a anar en la mateixa línia”, i ha posat en valor que tant des de Via Pública, Policia Local i tècnics municipals han estat revisant en tot moment totes les ubicacions on s'ha produït algun problema.

Des de l'equip de govern local i els serveis tècnics municipals s'estan fent les valoracions en les infraestructures afectades com ara la Casa de Cultura, centres educatius, instal·lacions esportives, obres en marxa, infraestructures viàries, entre d’altres.

De fet, ahir diumenge l'alcaldessa acompanyada del regidor d'Educació, J. Ramon Monferrer, tècnics del consistori i Policia Local van revisar els centres educatius de la ciutat i altres infraestructures per a avaluar l'abast de danys després de les pluges en diferents immobles municipals.

Així mateix, des del divendres, Safont ha estat en contacte amb la Secretaria Autonòmica de Seguretat i Emergències i el dissabte al matí l'alcaldessa i membres de l'equip de govern es van reunir amb els serveis locals d'emergència i seguretat per a coordinar i avaluar la situació.

Les fortes precipitacions caigudes sobre Borriana durant tota la jornada de divendres i la vesprada de dissabte han ocasionat multitud d'incidències en el municipi i inundacions en algunes zones, s'ha hagut de tallar amb tanques municipals camins i carreteres, i han provocat una situació complicada, tant en el nucli urbà com en la zona marítima.

Policia Local, operaris de Via Pública, de Facsa, i fins i tot bombers, han estat treballant sense treva per a restablir, en la mesura que siga possible, la normalitat als carrers del municipi i fer front a les conseqüències dels 263,8 litres per metre quadrat registrats.

El resum d'actuacions realitzat per la Policia Local de Borriana, des de les 10 hores del divendres 11 fins a les 11 hores del diumenge 13, inclou 201 cridades registrades i 25 avisos del 112, amb nombroses intervencions, entre les quals cal destacar el rescat de 5 persones, 23 intervencions per inundació d'immobles, 20 per vies inundades, 5 per caiguda de pedres de les façanes, 6 per caigudes d'arbres i 14 per vent.

També va obligar al tancament de 10 camins i sendes rurals i efectius de la Policia Local i Bombers han estat realitzant serveis de divendres a diumenge i es van suspendre les classes vespertines en el Martí de Viciana i també les activitats esportives. Van resultar afectats diversos edificis municipals: centres educatius, esportius i culturals.

Des de divendres de matí es van posar en marxa tots els sistemes d'evacuació, els operaris van estar revisant els embornals, desembossant desaigües i repassant les goles de la platja i la Serratella, la séquia del Rajolí i les bombes de buidatge, i fins ahir diumenge van continuar amb les tasques per a restablir les condicions de totes les zones afectades i avui continuen les revisions i visites de les zones danyades.