Eliminado el poste de la luz en medio d ela calzada en Burriana
Eliminación del poste d ela luz de la avenida Argila en Burriana
  • - Després d'una dècada es posa fi a l'obstacle que es va quedar sense acabar per la situació financera de la urbanitzadora

  • - Iberdrola ha instal·lat la torre elèctrica que la substitueix fora de la calçada i l'Ajuntament ha adequat l’avinguda

 

Més de 10 anys després, s’ha eliminat definitivament la torre de la llum de l'avinguda l’Argila, principal vial d'eixida del polígon de la carretera de Nules, que continuava enmig de la calçada, després de l'execució de la unitat. Un obstacle que suposava un despropòsit i un perill per a la seguretat viària en la zona.

La famosa torre d'electricitat del carrer l’Argila va quedar emplaçada enmig de l’esmentat carrer durant molts anys a causa d'un procés judicial en què va derivar la Unitat d'Execució D3-3. Aquest procés judicial tenia paralitzada la finalització de les obres i, per tant, la retirada de la torre de mitja tensió.

Es tracta de l'últim escull que va quedar sense resoldre després de l'execució de la unitat D3.3, per part de l'agent urbanitzador Urbasur Segle XXI , que no es va acabar per la situació financera de la urbanitzadora. Després de deu anys, l'Ajuntament de Borriana ha aconseguit la retirada per part d'Iberdrola de la torre i el consistori ha realitzat els últims retocs i l'asfaltat del buit que havia deixat en la calçada.

Durant els últims anys, el govern municipal ha realitzat contínues gestions per a retirar aquesta torre i, finalment, Iberdrola ha fet els treballs corresponents. Així, recentment l'empresa elèctrica va iniciar el desviament de la línia derivant el cablejat a una altra torre elèctrica situada fora de la calçada, i en les últimes setmanes ha acabat la instal·lació de la nova torre i ha substituït la que hi havia enmig de l'avinguda l’Argila.

El buit on se situava la torre va quedar formigonat, i l'Ajuntament ha retirat aquest formigó per a substituir-lo per asfalt en fred i, finalment, aquesta setmana s'han retirat els bolardos flexibles i s'ha pintat la resta del carrer per a donar continuïtat al traçat de l’avinguda.

10 anys amb la torre

La torre que s’acaba de retirar ha impedit durant 10 anys que els vehicles pogueren circular amb total seguretat. Es tracta de l'últim escull d'aquesta unitat. En 2013 l'Ajuntament de Borriana va rescindir l'adjudicació d'agent urbanitzador a Urbasur Segle XXI, després d’iniciar-se un llarg litigi en el jutjat.

La història de la torre enmig de la calçada es remunta al setembre de 2011, data en què van acabar els treballs de la unitat d'execució per part de l'agent urbanitzador, sense finalitzar les obres completament i deixant la torre elèctrica enmig de la via. La Policia Local va haver de senyalitzar de manera provisional el pas dels vehicles a l'altura de la torre de la llum en el vial. Una provisionalitat de 10 anys que ha sigut resolta ara.

La realització d'aquesta unitat d'execució ja va generar polèmica en el seu moment perquè per a executar-se van haver d’enderrocar-se les cases del pany de l'Hereu que ocupen el terreny per on ara passa el vial que connecta el polígon industrial de la carretera de Nules, la unitat D3.3, amb l'avinguda del Transport. La D3.3 completava la urbanització-polígon industrial de la unitat D3.3, situada en la part sud de la carretera de Nules.