Satisfacción en el Ayuntamiento por la inclusión en los presupuestos de la Generalitat de inversiones para el Puerto
  • Els comptes autonòmics recullen una inversió de 3 milions d'euros per a l'execució de la reforma i adequació dels dics de contenció del Moll de Llevant en dos anualitats

  • També contempla un projecte global de 960.000 euros destinats a les casetes de ferramentes i proveïments per a pescadors, a executar en 2022 i 2023

  • Inclou a més el projecte de reordenació d'accessos i aparcament al port 460.000 euros per a realitzar en tres anualitats

L'Ajuntament de Borriana ha mostrat la seua satisfacció per la inclusió en el projecte del pressupost de la Generalitat Valenciana per a 2022 d'alguna de les demandes prioritàries del municipi sobre la remodelació integral del port, quant a infraestructures públiques portuàries, administració de costes, i gestió i explotació de ports de competència autonòmica.

L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha valorat que entre les reivindicacions que apareixen plasmades en els comptes autonòmics per a 2022 s'inclouen algunes de les inversions qualificades pel municipi com a “prioritàries i reivindicades des de fa anys”.

Així, ha quedat recollida una inversió de 3 milions d'euros per a l'execució de les obres de la reforma i adequació dels dics de contenció del Moll de Llevant, un projecte que té una estimació de realització en dos anualitats amb una aportació de 2.200.000 euros per al 2022 i 800.000 euros per a 2023.

Safont ha posat en valor aquesta actuació que servirà, “per fi, per a donar-li una solució, ja que es troba en un estat de degradació lamentable, amb deficiències acumulades de més de 20 anys”. Unes obres que a més, ha precisat, podran servir per a “resoldre el problema de calat endèmic de la bocana que origina problemes a les embarcacions, des de la seua construcció entre 1924 i la immediata postguerra, amb la prolongació de l'escullera de llevant entre 150 i 200 metres”.

Tant l'equip de govern municipal com els usuaris del port, ha assegurat l'alcaldessa, “mantenim des de fa anys la reivindicació que el Moll de Llevant necessita la redacció del projecte i la inversió precisa per a la reparació i manteniment del dic de contenció d'arena, que corregisca les deficiències i repare els danys registrats en aquesta infraestructura”.

Així mateix, Maria Josep Safont ha destacat també que el projecte del pressupost de la Generalitat contempla un apartat de 960.000 euros per al trasllat de les casetes de ferramentes i proveïment per a les embarcacions i la instal·lació d'un espai cobert, un magatzem per a estendre les xarxes que “permetrà que els mariners no estiguen al sol i que es millore la imatge de la zona”. Projecte que començarà a executar-se en 2022 amb una inversió per part de la Generalitat de 300.000 euros i continuarà en 2023 amb 660.980 euros pressupostats.

Igualment, en els comptes autonòmics per al pròxim exercici s’inclou el projecte de reordenació d'accessos i aparcament en el port amb un cost total estimat de 460.000 euros, per a realitzar en tres anualitats, en 2022 10.000 euros, en 2023 altres 100.000 euros i 350.000 euros en 2024.