Cementerio listo para Todos Santos 2021
Visita cementerio previs a Todos Santos 2021
  • El diumenge dia 31 d'octubre s'iniciarà l'operatiu amb un reforç de vigilància policial de trànsit

  • L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha visitat el cementeri municipal on ha pogut comprovar que està tot enllestit per al proper dilluns 1 de novembre


El Cementeri Municipal de Borriana ha enllestit els treballs de neteja i adequació de les instal·lacions per a acollir la celebració del dia de Tots Sants, una cita en què els veïns i les veïnes acudiran al recinte per a honrar i recordar els seus familiars i amistats, sense les restriccions de l’any passat per la pandèmia, però amb les recomanacions pertinents d'ús de la a mascareta i la distància social, i evitar aglomeracions.

L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, acompanyada per diversos regidors, entre els quals es trobava el regidor delegat encarregat de la gestió del cementeri, Hilario Usó, han visitat el cementeri municipal on han pogut comprovar que tant des del punt de vista de la logística, com de neteja i ornamentació, i des del punt de vista de la seguretat viària i de les mesures higienicosanitàries motivades per l'emergència sanitària de la covid-19, està tot amanit per a dilluns que ve 1 de novembre.

Amb motiu de la celebració de la festivitat, la Policia Local de Borriana en col·laboració amb la Regidoria de Cementeri ha disposat un operatiu de mobilitat per a la festivitat de Tots Sants, amb la finalitat de garantir que el desplaçament de les persones al Cementeri Municipal siga el més segur possible.

L'edil de Cementeri ha posat l'accent a recordar l'horari d'obertura al públic de les instal·lacions municipals des de les 8h fins a les 18h, de forma ininterrompuda des de dilluns passat 25 d'octubre i fins a l'1 de novembre.

Segons ha explicat Usó, en les instal·lacions s'ha realitzat una neteja a fons i el condicionament, i disposa ja de 100 escales arreglades i repartides per tot el cementeri a una distància d'un perímetre de 5 metres entre cadascuna, perquè els veïns i les veïnes les puguen utilitzar amb facilitat.

A més, el cementeri compta amb 15 escales altes més homologades i amb rodes, perquè es puga accedir amb facilitat als nínxols situats en les files més altes. Entre les diferents dotacions que podran utilitzar les persones que acudisquen aquests dies al cementeri, es compta amb material renovat de neteja d'un centenar de poals, de graneres i de recollidors.

En relació a l'ornamentació, s'han revisat els arbres i plantes situats en el corredor central, a més de plantar directament en diferents zones desenes de flors i plantes decoratives per a completar l’ornamentació especial del dia de Tots Sants.

A més, la Regidoria de Cementeri de l'Ajuntament de Borriana disposa de dos cadires de rodes, una cedida per l'Assemblea Local de la Creu Roja a Borriana i l'altra adquirida pel consistori, que estaran disponibles a la consergeria del cementeri municipal i podran sol·licitar-les totes les persones que les necessiten per tindre dificultats de mobilitat, per a facilitar-los la visita del de les instal·lacions durant tota la jornada del dia 1 de novembre.

Usó ha recordat que l'Ajuntament també facilitarà la localització amb el número de nínxol i fila i un plànol de la situació aproximada dels difunts inhumats en el cementeri municipal per a facilitar la busca de familiars difunts. Així, a la consergeria i a l'entrada del cementeri municipal es troben els codis QR que enllacen amb una aplicació online gratuïta. Després d'escanejar i llegir el codi, les persones que vulguen podran accedir a la informació que necessiten.També es pot accedir a través de la web municipal: https://www.burriana.es/va/serveis-municipals/cementeri/informacio-cementeri.

Operatiu de mobilitat

Per part seua, la Policia Local de Borriana, davant la previsió d'una afluència massiva de visitants al cementeri, el diumenge 31 d'octubre i el dilluns 1 de novembre, tancarà el trànsit de la carretera d'Almassora des de la rotonda pròxima al cementeri en direcció cap a la ciutat, per a millorar l'accessibilitat dels vehicles a la zona de pàrquing i evitar problemes de trànsit en les hores de major afluència.

Per a les persones que vulguen acudir amb vehicle propi, l'Ajuntament ha habilitat com a aparcament provisional un solar situat enfront de l'entrada al cementeri, amb una capacitat de 80 a 85 places per a millorar la capacitat de vehicles del pàrquing habitual, terreny que ha sigut condicionat pel servei de Via Pública. Tot i que la Policia Local recomana acudir al cementeri fent servir l'itinerari regulat pels agents i evitar, en la mesura que siga possible, l'ús de vehicles.

Amb la mateixa finalitat de millorar l'accessibilitat, la zona de la façana del cementeri es destina a estacionament reservat per a vehicles amb persones amb mobilitat reduïda. L'accés estarà vigilat per la Policia Local per a permetre només el pas de vehicles que transporten persones amb mobilitat reduïda o persones majors amb dificultat per a desplaçar-se.

Paral·lelament a aquest operatiu de trànsit, la policia també establirà un servei de vigilància per a evitar la possible comissió d'actes vandàlics al cementeri i pels voltants. L'operatiu policial estarà compost per 3 agents, que tindran el suport de 2 voluntaris de l'Agrupació Provincial de Voluntaris de Protecció Civil, i se centra, principalment, en els dies 31 d'octubre i 1 de novembre, dies més assenyalats i que tradicionalment presenten més afluència de persones.