Primera exposición de Ikebanas en Burriana
Inauguración de la I Exposición Nacional de Ikebanas
  • Amb motiu del 25 aniversari del Tanatori de Borriana, de la Funerària Magdalena, amb el suport de l'Ambaixada del Japó i de l'Ajuntament de Borriana


L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha assistit en l’edifici del casino Caixa Rural a la inauguració de la primera Exposició Nacional d'Ikebana El subtil art de l'efímer, organitzada amb motiu del 25 aniversari del Tanatori de Borriana, de la Funerària Magdalena, amb el suport de l'Ambaixada del Japó i de l'Ajuntament de Borriana.

Es tracta d'una mostra de l'art floral japonès, única a Espanya, que ha comptat amb l'assessorament de la mestra d'Ikebana de fama internacional Eiko Keshi i amb la participació i les creacions de 20 especialistes en Ikebana. Un art ancestral procedent de diferents escoles del territori nacional que permetrà viatjar més enllà de la quotidianitat per a submergir-se en el camí de les flors i connectar novament amb la bellesa de la naturalesa.

En la seua intervenció, l'alcaldessa de Borriana, després de donar la benvinguda a les persones assistents i als 20 artistes participants, ha destacat el “compromís d'Eiko Kishi” amb la iniciativa i ha posat en valor la importància de “estrènyer llaços amb altres cultures”, perquè, “en un món global en què tot succeeix a una velocitat de vertigen, és fonamental parar-se i gaudir del coneixement que aporta endinsar-se en altres cultures, amerar-se’n i aprendre’n”.

Alhora, ha subratllat la transcendència que Borriana “aculla aquesta primera edició nacional de l'exposició en què Funerària Magdalena ha sigut el pont que enllaça dos societats, la japonesa i la borrianenca”. Raó per la qual els ha agraït l'impuls d'aquesta mostra a Borriana, perquè “la situa en l'epicentre de la cultura”.

En la inauguració, la comissària de l'exposició, Eiko Keshi, com a mestra d'Ikebana ha explicat en què consisteix aquest art ancestral i la seua magnitud dins de la cultura japonesa, al mateix temps que ha abordat la dificultat que porta implícita aquest art, que suposa que les persones que el practiquen dediquen anys al perfeccionament.

Per part seua, el director de comunicació de la Funerària Magdalena, Eugenio Martín ha posat en relleu el compromís d'aquesta entitat amb el foment i descobriment que es genera a l’entorn de les tradicions funeràries d'altres països com a vehicle per a suportar una situació complexa”.

Martín també ha manifestat que amb l'Exposició Nacional Ikebana es tracta de poder mostrar de manera didàctica i amb el màxim respecte al que representen aquestes composicions florals en aquesta tradició mil·lenària”.

L'exposició, que pot ser visitada en la Caixa Rural des d'avui 29 d'octubre fins al 3 de novembre, està organitzada per Funerària Magdalena, que des de fa anys impulsa activitats encaminades a aprofundir en la cultures funeràries mil·lenàries, com en aquesta ocasió la japonesa que aborda l'ancestral i reverencial acte d'elaborar i crear Ikebanes, composicions florals de gran dificultat i equilibri.

Al acte de inauguració de la mostra han assistit també el regidor de Cultura, Vicent Granel, i les regidores d'Hisenda, Cristina Rius, i de Serveis Socials, Esther Meneu.