Actuaciones cuarto fin de semana de julio 2021
Actividades fin de semana de Borriana viu l'estiu
  • Divendres 23 el mentalista Darío Piera tanca el cicle de teatre ‘A la fresqueta’ amb l’espectacle Asombrosamente

  • Dissabte 24 tindrà lloc el concert Contigo aprendí, tribut al mexicà Luis Miguel

  • El diumenge 25 l’Agrupació Filharmònica Borrianenca oferirà un recorregut pels diferents estils del gènere del pasdoble


L'Ajuntament de Borriana ha ultimat les seues propostes culturals per a aquest cap de setmana a la Torre de la Mar amb l'espectacle de mentalisme Asombrosamente, de Darío Piera, el concert tribut a Luis Miguel Contigo aprendí i el Concert d’un Poble que oferirà l’Agrupació Filharmònica Borrianenca.

Aquest divendres, 23 de juliol, el mentalista Dario Piera, amb l’espectacle Asombrosamente, tanca el cicle de teatre ‘A la fresqueta’, que la regidoria de Cultura ha organitzat durant tot el mes de juliol amb la col·laboració de l'Institut Valencià de Cultura.

A partir de les 23 hores, Dario Piera pujarà a l'escenari de la Torre de la Mar amb una funció dedicada a la telepatia, la clarividència i la telequinèsia, en què posarà a prova els límits entre la realitat i els somnis.

Per part seua, el cantant Jairo Gázquez i el seu grup, la nit del dissabte 24 a les 23h, agafarà el relleu a l’escenari amb l’espectacle Contigo Aprendí, l'aclamat concert tribut al mexicà Luis Miguel.

L’Agrupació Filharmònica Borrianenca agafarà el testimoni de la Torre del Mar el diumenge 25 a las 20 hores, con el Concert d’un Poble, que farà un recorregut cronològic i geogràfic amb el pasdoble en tots els seus vessants.

Les tres actuacions són gratuïtes i per a assistir als espectacles és necessari inscriure's prèviament, per a poder controlar els aforaments del recinte. Per a la qual cosa, l'Ajuntament de Borriana ha habilitat la web www.entradesborriana.com.

Les actuacions compleixen el protocol antiCovid vigent en cada moment i estan adaptades a la normativa sanitària. Per a la qual cosa, el consistori ha habilitat un recinte al qual s'accedeix pel carrer de la Torre de la Mar. A l'entrada caldrà mantindre la distància de seguretat i utilitzar gel hidroalcohòlic instal·lat a tal efecte. Així mateix, les cadires estan separades per la distància de seguretat i no es podran moure.

L'aforament del recinte està limitat a 400 espectadors, tots asseguts, disposant també d'un espai per a persones amb mobilitat reduïda, i obrirà al públic una hora abans de cada espectacle per a poder accedir sense aglomeracions.

Visites turístiques

A més, com cada dissabte, prossegueixen les visites turístiques al centre històric de Borriana, en aquest cas amb una passejada pels edificis més emblemàtics de la Borriana modernista per a conèixer millor les característiques pròpies d'aquest estil arquitectònic en terres valencianes.

La ruta permetrà observar moltes de les façanes construïdes a l'albor de l'exportació tarongera de finals del segle XIX i principis del XX per a conèixer-ne els detalls: la temàtica naturalista amb la incorporació d'animals, vegetació o motius cítrics, l'exotisme, l'exaltació dels sentits o l'ús de formes corbes i asimètriques.

La visita, que començarà a les 19 hores, permetrà també conèixer les principals tècniques artístiques que han deixat el seu testimoni als carrers de Borriana: el mosaic Nolla, la rajola hidràulica o la forja escultòrica, amb les famoses reixes i balconades.

L'activitat és gratuïta, però cal inscriure's prèviament en www.entradadirecta.com/visites. i el punt de trobada serà a la plaça Major, enfront de l'Ajuntament.