Ampliación del archivo municipal de Burriana
  • Per a resoldre els problemes d'espai que existien en les dependències dedicades al depòsit de l'arxiu municipal, en el soterrani de la casa consistorial


L'Ajuntament ha finalitzat l'ampliació de l'arxiu municipal situat en el soterrani de la casa consistorial. Una ampliació necessària per a resoldre els problemes d'espai que existien en les dependències dedicades al depòsit de l'arxiu municipal, que resultaven insuficients a causa de la quantitat de documentació municipal que cal depositar.

L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i la regidora d'Interior, Cristina Rius, han visitat aquesta setmana l'Arxiu Municipal, després de les obres de millora que s'han dut a terme i que segons han explicat han permès ampliar aquest servei municipal en la planta baixa d'edifici de la casa consistorial.

Una actuació inclosa en el pla municipal d'Obra Pública, que ha comptat amb una inversió de més de 47.000 euros i que servirà, ha explicat l'alcaldessa, perquè aquestes dependències “puguen albergar nova documentació sobre la ciutat durant molts anys més”, i ha informat que aquesta setmana s'ha instal·lat ja el nou mobiliari adquirit.

Les obres van ser realitzades els dos últims mesos de l’any passat, 2020, per una empresa de la localitat, “com tantes altres obres menors que hem contractat amb empreses del nostre municipi per a incentivar l'activitat econòmica en aquests moments durs de pandèmia”, ha precisat Cristina Rius.

El cost total de l'ampliació ascendeix a 47.155 euros, dels quals 16.500 euros s'han destinat a l'obra i 30.655 euros al mobiliari de les noves instal·lacions, que consistia en arxius, armaris i prestatgeries especials per a guardar la documentació municipal, inclòs el transport i muntatge, a Desli-Bloc SL, en ser l'única empresa admesa i complir els requisits.

En la visita, Safont ha destacat que aquesta reforma "permetrà un funcionament més eficaç de l'administració municipal", i serveix per a “resoldre els problemes d'espai de les dependències dedicades al depòsit de l'arxiu municipal, fins ara insuficient a causa de la quantitat de documents depositats”.

Segons ha precisat Cristina Rius, l'activitat administrativa que es du a terme en els diferents departaments municipals “genera un volum important d'expedients que s'han d'arxivar i conservar durant un període mínim de temps marcat per la llei”.

Sobre aquest tema ha afegit que l'ampliació del nostre arxiu “era un objectiu que teníem pendent des de fa temps” i ha indicat que després de l'obra s'ha dotat amb “mobiliari funcional específic d'arxiu per a conservar i guardar la documentació i millorar la capacitat de l'espai”.