Dragado puerto Burriana

 

  • - Amb l'objectiu de garantir que puguen entrar i eixir les embarcacions a través del canal de navegació del port

  • - Segons la idoneïtat del material extret, pot ser utilitzat per a la regeneració de les platges del nostre litoral


El regidor de zona Marítima de l'Ajuntament de Borriana, Vicent Aparisi, ha mostrat la seua satisfacció per l'inici aquesta setmana dels treballs de reposició de calats que la Generalitat està realitzant aquests dies en el port de Borriana, “amb l'objectiu de garantir que al port puguen entrar i eixir les embarcacions a través del canal de navegació”.

Segons ha assenyalat Aparisi, la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat està duent a terme, des de principis d'aquesta setmana, l'actuació d'emergència davant la falta de calat del canal d'accés al port, amb una inversió prevista de 824.601 euros

Així mateix, ha indicat que el dragatge del port s'està mamprenent amb un volum aproximat de 82.000m³, abastant una àrea total de 102.295m², per a “millorar els calats de la bocana, canal d'accés al port i part exterior de la dàrsena”, ha aclarit.

Les obres, ha explicat, consisteixen principalment en el dragatge a través de succió del material del fons, apilament en pedrera de la mateixa draga i el posterior trasllat per mar per a ser abocat novament al lloc autoritzat. Així mateix, ha manifestat Aparisi, “depenent de la idoneïtat del material que s'extraga, pot ser utilitzat per a la regeneració de les platges del nostre litoral”.

Sobre aquest tema ha exposat que gran part del material extret és apte per a l'aportació a platges, ja siga submergida o seca, i per això, “és necessari comptar amb la possibilitat de diferents tipus d'abocament que podrà realitzar-se per obertura de dipòsit, per impulsió a través de canonada i per impulsió a través del canó”.

Per a fer aquests treballs, ha assegurat el regidor de l'àrea, la Generalitat compta amb tots els equips necessaris per a fer els treballs, com ara equips de sondes, embarcacions auxiliars, canonades per a rebombeig, equips de batimetria i de busseig.