El Pleno aprueba solicitar las ayudas del IVACE 2021 para la zona industrial d ela carretera de Nules
  • El ple municipal extraordinari celebrat hui ha aprovat per unanimitat la participació en la nova convocatòria d'ajudes per a la millora de polígons i zones industrials de la Comunitat Valenciana en 2021


L'Ajuntament de Borriana sol·licitarà a l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) una ajuda per a la millora, modernització i dotació d'infraestructures i serveis en l'àrea industrial de la carretera de Nules, el projecte de remodelació de la qual ascendeix a un total de 200.000 euros.

El ple municipal extraordinari celebrat hui a Borriana ha aprovat per unanimitat la participació del consistori en la nova convocatòria d'ajudes que concedeix l'IVACE per a la millora de polígons i zones industrials de la Comunitat Valenciana en 2021, en el marc d'un desenvolupament sostenible i de foment de la conservació, protecció i millora del medi ambient.

Segons ha indicat el regidor d'Urbanisme, Bruno Arnandis, es tracta de “potenciar i afavorir la implantació de noves indústries que reactiven l'activitat econòmica, així com de millorar la productivitat de les empreses existents en aquesta àrea industrial”.

A més, amb aquesta iniciativa es pretén, segons ha assenyalat, d'una banda, garantir “la seguretat de les indústries i de les persones usuàries” i, alhora, emparar “la seguretat viària i l'adequada mobilitat de vianants i vehicles”.

Així, a través del projecte, ha precisat Arnandis, es dotarà la zona de la carretera de Nules de senyalització i identificació dels carrers, de més aparcaments, de nous accessos, de passarel·les per als vianants, i s'ampliaran vials. També es milloraran les zones verdes i es crearà una ferramenta web amb informació de la zona industrial accessible a l’IVACE, igual que es preveu la implantació de sistemes de gestió de residus.

A més, Arnandis ha afegit que es millorarà la seguretat del polígon amb la implantació de càmeres de control de trànsit connectades al servei de Policia Local, i també amb serveis contra incendis. Així mateix, s'optimitzarà l'enllumenat públic amb mesures d'eficiència energètica o energies renovables.

D'altra banda, les obres permetran la connexió per mitjà de carril bici al polígon industrial i connectant amb la xarxa ciclista existent que servirà per a “millorar la mobilitat urbana sostenible”, ha manifestat el responsable d'Urbanisme.

Sobre aquest tema, ha destacat que totes aquestes actuacions de millora en l'espai industrial-empresarial “redunden directament en les empreses instal·lades, en els treballadors i treballadores, així com en la ciutadania i els usuaris del polígon.

Cal recordar que l’any passat, 2020, la convocatòria de l'IVACE es va anular a causa de la Covid-19. L'any 2019, l'Ajuntament de Borriana va invertir juntament amb l’IVACE, dins d'aquesta iniciativa, un total de 156.960 euros en la remodelació del polígon industrial de Carabona i 376.863 euros més en la millora de les zona industrials del camí Fondo i l’Eccehomo amb les convocatòries de 2018 i 2019.

La convocatòria anual de les ajudes de l'IVACE va dirigida a tots els ajuntaments de la Comunitat i contempla la subvenció de fins al 100% dels projectes d'inversió per a la millora, modernització i dotació d'infraestructures i serveis en els polígons, àrees industrials i enclavaments tecnològics.

La subvenció directa d'aquest exercici és per a un projecte o actuació anual, executable en l'exercici 2021, és a dir, treballs realitzats des de l'1 de gener de 2021 fins al 31 de desembre de 2021. El termini de presentació de sol·licituds finalitzarà el 29 de gener de 2021 a les 24h.