El reparto de masscarillas por zonas comienza mañana domingo
El Ayuntamiento comienza el reparto de 25.000 mascarillas por zonas

L'Ajuntament de Borriana comença el repartiment entre la seua població de les 25.000 masqueretes homologades tipus FFP2, adquirides pel consistori, segons ha indicat l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, la qual ha precisat que demà diumenge s'iniciarà la distribució en la zona marítima, i continuarà el dilluns, dimarts, dimecres i dijous en quatre zones més del municipi.

Safont ha explicat el dispositiu elaborat per l'equip municipal de govern per al repartiment d'aquest contingent de les màscares, amb l'objectiu de “facilitar-ne el lliurament al major nombre de veïns i veïnes que ho desitgen”. Per a la qual cosa, s'ha fet un mapa amb el cens per zones i en l'operatiu participaran voluntaris de l'Assemblea Local de Creu Roja de Borriana, de protecció Civil i Policia Local. Concretament, es realitzarà durant cinc dies consecutius en 6 zones diferents del municipi.

El mapa amb les zones dividides per districtes per al repartiment de màsqueres es pot consultar en la web municipal www.burriana.es i en les xarxes socials municipals.

Així, demà diumenge, en horari de 9h a 13h i de 16h a 20h, podran obtenir les màsqueres les persones de la zona 5 corresponent al Port. Per a recollir-les han d'acudir a les pistes esportives al costat de la Confraria de Pescadors en les quals s'instal·laran quatre taules i on personal voluntari de Creu Roja i Protecció civil els indicaran en quina han d'arreplegar-les.

El mateix dispositiu i en el mateix horari també estarà demà en les pistes esportiva i de jocs de l'edifici Multifuncional del Grau, per a la distribució entre les persones de la zona 6 el Grau.

Una sola persona amb el DNI podrà arreplegar les màsqueres de la unitat familiar censada, i també les de veïns i veïnes, sempre que aporte la documentació (DNI) d'aqueixes persones.

Dilluns que ve es lliuraran les màsqueres en el Calvari per a les persones residents en la zona 1, el dimarts en la Llar fallera per a les persones de la zona 4, el dimecres en el Jardí del Bes per a la zona 2 i, finalment, el dijous en la plaça de l’Hereu per als residents en la zona 3.

Aquest contingent de màsqueres s'afegeix al repartiment de les 5.500 màsqueres infantils de dos mides, reutilitzables i homologades, adquirides pel Consistori i destinades a escolars majors de 3 i menors de 14 anys, que ja s'han distribuït entre tots els centres educatius del municipi perquè cada centre realitze el lliurament. Per al curs pròxim, l'Ajuntament col·laborarà amb l'administració autonòmica perquè aquest col·lectiu continue proveït del material necessari per a protegir-se quan isca de casa i en els centres escolars.

Així mateix, l'Ajuntament ja ha distribuït igualment més de 10.000 màscares i material sanitari de prevenció davant la Covid-19 adquirit pel Consistori i també proporcionat per la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana, en diferents lliuraments entre diversos col·lectius del municipi.

En aqueix repartiment han participat diferents regidors i regidores del consistori i també joves voluntaris de l'Assemblea Local de Creu Roja i dos associacions juvenils de Borriana, concretament de l'Agrupament Escorta Borriana i de Porta Oberta

De la mateixa manera, cal recordar que la Policia Local de Borriana en col·laboració amb la Guàrdia Civil va realitzar el 13 i 14 d'abril i el 4 i 5 de maig la distribució de material de protecció en diferents parades de transport públic, concretament en l'estació de tren i en les principals parades d'autobusos, per a persones usuàries i treballadors i treballadores que utilitzen el transport públic.

Igualment, les farmàcies del municipi proporcionen tres màscares que aporta la Generalitat Valenciana per a la seua distribució gratuïta entre majors de 65 anys i col·lectius vulnerables de risc davant la pandèmia de la Covid-19, mitjançant la presentació de la targeta SIP en les oficines de farmàcia de Borriana i sense cap cost per a l'usuari.