El Ayuntamiento inicia la cita prevía para certificados digitales y empadronamientos

Dins del procés de desescalada municipal, i després del tancament parcial provocat per l'estat d'alarma i l'emergència sanitària originat pel Covid-19, l'Ajuntament de Borriana començarà a atendre els veïns presencialment a través del sistema de cita prèvia.

Així, l'equip de govern municipal està ultimant per a dilluns que ve l'operatiu de cita prèvia en el consistori per a oferir el servei que, en principi, es prestarà exclusivament per a l'acreditació presencial de certificats digitals i empadronaments, segons ha comunicat avui l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, en la Junta de Portaveus celebrada telemàticament aquest matí.

Es tracta d'una mesura excepcional d'atenció presencial durant l'estat d'alarma, amb la finalitat de “facilitar als veïns i a les veïnes l'obtenció de la signatura electrònica per a realitzar tràmits oficials de manera telemàtica amb les diferents administracions públiques”, ha assenyalat el regidor de Personal, Javier Gual.

El servei, ha assegurat Gual, s'oferirà amb “totes les garanties de protecció tant per al personal municipal com per a les persones usuàries” i per a això, ha matisat, s'estan adoptant “les corresponents mesures sanitàries de seguretat i protecció i també de salut laboral“.

Per a ambdós tràmits que, de moment, seran els únics per als que s'oferirà l'atenció presencial, es podrà demanar cita en el telèfon del consistori (964510062), en el qual es podrà acordar cita en l'horari més convenient. El sistema entrarà en funcionament dilluns que ve a les 9h i ja es podran demanar cites per al mateix dia.

Tant el regidor de personal com l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, han posat en valor el treball dels funcionaris municipals i han recordat que “és fonamental que tots extremem la precaució i adoptem les mesures de seguretat en aquestes cites per bé de tots, i portar l'oportuna màsquera i bolígraf, si és necessari”.