• Amb prop de 170 parades, una àmplia afluència de persones, sense incidents i respectant les mesures sanitàries i la distància social

Amb prop de 170 parades, en la nova ubicació provisional en la zona de Novenes, amb una àmplia assistència de consumidors i respectant les normes sanitàries preventives, s'ha celebrat avui el primer mercat exterior ambulant dels dimarts complet amb productes tèxtils, alimentació, plantes, entre d’altres, coincidint amb l'entrada en la fase 3 de la desescalada.

Així s'ha reprès avui l'activitat de venda ambulant al complet en el municipi, aglutinada en la nova ubicació de forma provisional, en l'avinguda de Londres i al carrer d’Atenes, fins que les autoritats sanitàries permeten el retorn definitiu a la seua ubicació tradicional.


La regidora de Mercats, Sara Molina, ha acudit al mercat a comprovar el seu desenvolupament normal i ha valorat “positivament” la nova ubicació temporal, tant “pel bon acolliment a tenor de les visites”, com per la “idoneïtat de l'emplaçament a nivell de seguretat i organització”. També ha destacat “el civisme, la responsabilitat i el respecte per les normes sanitàries que han mostrat les persones venedores i també les compradores”.


La Policia Local i Protecció Civil han controlat durant tot el matí el compliment de les normes amb les condicions de seguretat i higiene marcades per la Conselleria de Sanitat i Salut Pública, i que l'activitat comercial discoreguera amb les garanties necessàries per a “la protecció i seguretat tant de les persones venedores com de les consumidores.


L'àmplia superfície de la nova ubicació en la zona de Novenes de Calatrava permet complir amb la separació dels establiments i controlar la distància social, que són les directrius que fixa el Consell per a l'obertura d'aquests mercats durant l'estat d'alarma, i també evita les aglomeracions a l'interior de la ciutat.


L'horari del mercat serà de 5.30h a 7.30h per a l'accés al recinte per a la descàrrega i instal·lació de venedors, de 7.30h a 8h per al muntatge del dispositiu, de 8h a 13h per als consumidors, de 13h a 15h per a la recollida i càrrega de les parades, i a partir de les 15h per a la neteja i desinfecció de la zona.


Cal recordar que el mercat exterior del dimarts va tornar a reiniciar la seua activitat el dimarts 12 de maig en el solar de l'antiga fàbrica de la Joia Export, després d’estar suspès dos mesos per la crisi sanitària, al voltant de 50 parades amb productes alimentaris i de primera necessitat. Aquest solar va ser cedit pels actuals propietaris, Eliseo Pla Ramírez SL, i s'ha celebrat el mercat durant un mes, fins dimarts passat 9 de juny.