1.500 corredors de totes les edats converteixen el centre de la ciutat en el circuíto perfecte on amics, amigues i familiars gaudeixen de cinc hores dedicades a la pràctica esportiva

 

S'han hagut d'aguantar fins a dos ajornaments a causa de diferents temporals que han afectat a Borriana durant l'últim mes, però l'espera i la paciència han valgut la pena vist l'espectacle que durant tot el matí s'ha pogut vore en El Pla i els carrers cèntrics de Borriana, on milers de persones han tornat a convertir la Cursa de Sant Blai en una de les cites esportives més especials i multitudinàries de tot l'any. Quan encara no havien sonat les nou del matí al campanar de la Basílica de Sant Salvador, les desenes de voluntaris i voluntàries i els treballadors del SME ja feien ressonar la música que durant hores ha animat l'ambient en la Cursa de Sant Blai. I des del primer tret d'eixida que donava inici a la primera de les categories participants en la Cursa, les voreres i voltants del Pla s'han convertit en les graderies perfectes per a familiars que no han volgut perdre's als més menuts i menudes de la ciutat corrent pel centre històric de Borriana.

A mesura que ha anat avançant el matí cada vegada eren més els que volien formar part de l'espectacle esportiu, i una vegada ha acabat l'última de les carreres en categoria absoluta, l'organització ha informat que han estat prop de 1.500 les persones que en algun moment del matí han pres part en la Cursa de Sant Blai. Poc abans, havien estat fins a xiquets i xiquetes d'entre tres i quatre anys els que s'han endinsat en aquest món de les carreres donant una de les voltes al Pla al costat de pares i mares.

Quan ja havia passat la una del migdia, els representants municipals han estat els encarregats de lliurar els premis als tres primers classificats de cadascuna de les categories. Així, l'alcaldessa Maria Josep Safont i els regidors d'Esports, Vicent Granel, de Via Pública, Vicent Aparisi i de Turisme, Santiago Zorío, han lliurat els trofeus. Ha estat Granel qui ha declarat que “la Cursa de Sant Blai és, segurament, la carrera més especial de l'any a Borriana, ja que a més del seu caràcter no competitiu i de foment de la pràctica esportiva, cal sumar-li que fins als xiquets i xiquetes més menuts de Borriana tenen l'oportunitat de col·locar-se el seu dorsal i sentir-se per primera vegada corredors i corredores”. El mateix Granel ha recordat que “la gran quantitat tant de públic com de participants fa que estiguem molt contents d'haver pogut celebrar la prova després de dos ajornaments, per la qual cosa també ens agradaria felicitar i donar les gràcies tant als membres del SME com a les desenes de voluntàries i voluntaris que han fet que siga així d'exitosa”.

Tots i totes les participants en cadascuna de les categories s'han portat la seua medalla, i després de quatre hores de pur esport al cor de Borriana, queda clar que la Cursa de Sant Blai segueix sent una cita ineludible i especialment emotiva pels i les atletes de Borriana.

Projecte “Joves per Borriana”. En l'última de les carreres celebrada durant el matí, també han pres parte les persones que formen el projecte “Joves per Borriana”, que pretén col·laborar, ajudar i gestionar una major participació de les persones amb diversitat funcional en els actes que es programen a nivell cultural, esportiu o d'oci a la ciutat. Així, des dels alumnes del CEE Pla d'Hortolans, fins a les membres del col·lectiu Acodis han pres la sortida en la categoria absoluta per completar aquesta primera iniciativa del projecte que ha deixat demostrat que tots i totes poden participar en la Cursa de Sant Blai. 

CATEGORIES I PRIMERS CLASSIFICATS CURSA DE SANT BLAI 2017:

 

 

CADERT FEMENÍ:

 

1- CLAUDIA MARTÍNEZ GIMÉNEZ

2-SANDRA FERRER GIMÉNEZ

3-MARIA MOLES ALONSO

 

 

CADET MASCULÍ:

 

1-ANDRÉS CLARAMONTE

2-MOHAMED ALLALI

3-NIZA LOFTI

 

INFANTIL FEMENÍ:

 

1-VICTORIA VENHRUSOVA

2-ALEJANDRA GRINÓ TIRADO

3CARLA BELTRAN JUAN

 

INFANTIL MASCULÍ

 

1-BORJA GARCIA TOMÁS

2-MIGUEL BARRIO

3-SAUL ESCOÍN PONS

 

ALEVÍ FEMENÍ:

 

1-LUCÍA FERNÁNDEZ

2-CARMEN OLIVER CHORDÀ

3-LORENA ANDA VILA

 

ALEVÍ MASCULÍ

 

1-YASIM AZZOUZI

2-MARCOS GARCIA VIÑES

3-FÉLIX GÁLVEZ CHIVA

 

BENJAMÍ FEMENÍ:

 

1-IRENE SAURA LÓPEZ

2-LORENA MORILLA SÁNCHEZ

3-ZAINAB OUARDI OUARDI

 

 

BENJAMÍ MASCULÍ:

 

1-HUGO PÉREZ

2-ADAM BOULHADI

3-LUÍS MARTÍNEZ

 

PREBENJAMÍ FEMENÍ:

 

1NAYARA MORENO CARDET

2-SHAYLA MORENO CARDET

3-VERA FERNÁNDEZ

 

PREBENJAMÍ MASCULÍ

 

1-MIGUEL CASINOS SEGARRA

2-JOAN BARRES CRUZ

3.HÉCTOR GASPAR NAVARRO

 

PREBENJAMÍ FEMENÍ 2:

 

1-MALAK MAMOUNI

2-MARW OUADAD

3-ROCÍO COMPAÑ TORMO

 

PREBENJAMÍ MASCULÍ 2:

 

1-RAUL DE LA VELA

2-FÉLIX MORRILLA

3-QUIQUE SANTOS

 

ABSOLUTA FEMENÍ:

 

1-NOEMÍ LÁZARO

2-VICTORIA VENHRUSOVA

3-LUCÍA FERNÁNDEZ NEBOT

 

ABSOLUTA MASCULÍ:

 

1-AYOUB ZERBOUT

2-JORGE BORNAY

3-FRANCISCO FERNÁNDEZ