• La cursa passa a ser un moviment en xarxes socials per a donar visibilitat a la lluita contra el càncer i la solidaritat en la ciutat

 La V Cursa de la Dona de Borriana, que va ser programada per a commemorar el Dia Internacional de la Dona 2020, torna a ser una possibilitat, gràcies a la faena conjunta de la Regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Borriana i la Fundació Le Cadó, amb la col·laboració del Servei Municipal d'Esports (SME).


Després de la suspensió arran de l'estat d'alarma del 14 de març passat, i atès que el seu principal objectiu és visualitzar la lluita contra el càncer de mama, donar sonoritat a la causa i recaptar fons per a la seua investigació contínua, l'organització ha decidit llançar un nou format online que compleix amb les condicions de seguretat sanitària necessàries. Les persones que vulguen participar podran fer-ho de forma individual i fent l'esport que més els agrade.


Les inscripcions es formalitzen amb un donatiu de 7 euros que seran destinats íntegrament al finançament de la investigació del càncer de mama en dones joves menors de 35 anys. Aquest estudi està dirigit per la doctora Maite Martínez, investigadora del FIS Miquel Servet & quot, Servei d'Oncologia Mèdica i Hematologia de la Fundació d'Investigació de l'Hospital Clínic de València i l'Institut d'Investigació Sanitària INCLIVA.


Per a unir-se a la iniciativa, les persones que ja es van unir en el seu dia, només hauran de fer-se una foto amb la samarreta commemorativa de la V Cursa que es va regalar en fer el donatiu i pujar-la a les seues xarxes socials amb l'etiqueta #BurrianaSolidaria abans del 7 d'agost. Les persones que no van arribar a inscriure’s abans del confinament, podran fer-ho bé a través de la pàgina web de la Fundació Le Cadó (fundaciocancerdemama.org) o de manera presencial, tot respectant les mesures higièniques pertinents, en

  • Bambalina Boulevard (Av. Jaime Chicharro, 81, 12530 Borriana).
  • La piscina municipal (només si ha d'acudir per fer altres gestions o amb cita prèvia).


Part de la corporació de l'Ajuntament de Borriana ha volgut donar suport a la nova iniciativa fent-se una fotografia grupal amb la qual s’obrirà el fil en les xarxes socials i animar així a la ciutadania i als comerços locals a participar-hi, els quals, en cas de voler prestar-se voluntaris per a ser punt d'inscripció de la Cursa, poden fer-ho contactant al correu rrpp@flordevida.org.


Amb totes les imatges rebudes es construirà un gran mural que represente el suport que anualment els veïns de Borriana i la rodalia, dona a la lluita contra el càncer de mama, i publicarà, al mateix temps, la recaptació obtinguda.


La regidora d'Igualtat de l'Ajuntament de Borriana, Maria Romero, ha volgut agrair a la Fundació Le Cadó la il·lusió mostrada en replantejar aquest nou projecte que planta cara a la situació. Alhora, també ha donat l'enhorabona al dissenyador de la imatge d'aquesta edició de la Cursa, Jacobo Ventura, de Col·leccions Alexandra.


A més, Maria Romero ha posat de manifest la col·laboració de les entitats i empreses locals que com sempre mostren el seu suport a la Cursa de la Dona de Borriana: Federació de Comerç, Associació Veïns del Port, Frescament, Clínica Granell, Rosquilletas Fines, Caixa Rural, Grupoom, Gufresco, Taula Gourmet, Videca, Sanycces i Col·lecció Alexandra.